На премиера Кирил Петков и неговото вице Асен Василев трябва постоянно да им бъдат припомняни заявките, с които дойдоха на власт

https://svobodnoslovo.eu/politika/na-premiera-kiril-petkov-i-negovoto-vice-asen-vasilev-tryabva-postoyanno-da-im-badat-pripomnyani-zayavkite-s-koito-doydoha-na-vlast/4686 SvobodnoSlovo.eu
На премиера Кирил Петков и неговото вице Асен Василев трябва постоянно да им бъдат припомняни заявките, с които дойдоха на власт

Не оправдавам средството "снежна топка" в главата на премиера, но ми харесва постигната цел - отрезвяване на управляващите и най-вече на министър-председателя.

Считам, че точно в този момент няма парламентарно представена опозиционна партия, нито формация извън Народното събрание, която изгаря от желание да управлява държавата. Кризите са много - както вътрешнополитически и икономически, така и външнополитически, което предполага предизвестен провал. Дори един служебен кабинет на Радев ще стане обект на народния гняв.

В тази връзка смятам, че свалянето на кабинета не стои на дневен ред от никоя страна или политически субект. Относно другото - неговото "клатене", то е донякъде оправдано и дори необходимо.

На премиера Кирил Петков и неговото вице Асен Василев трябва постоянно да им бъдат припомняни заявките, с които дойдоха на власт. Те трябва да бъдат държани отговорни във всеки един момент за всяко едно свое действие, което не кореспондира с предизборната им платформа и прокламации за спечелване на доверието на българските граждани, а именно - смяна на главния прокурор, борба с корупцията и осъдителни присъди за корупция по високите етажи на властта. Към този момент действията им в тази посока са с такъв интензитет, че по-скоро изглеждат като с цел печелене на време във властта.

Моето лично мнение е, че "Продължаваме промяната" е един ad hoc проект (но замислен назад във времето), който няма да издържи на задаващата се икономическа буря и вълна на гражданско недоволство и това е предвидено от политическите инженери на образуванието. Единственият им пропуск е неотчетената навреме несъстоятелност и некомпетентност на лицата, на които залагат, което скорострелно ускорява процесите със загуба на обществено доверие и това ще доведе по естествен път до предсрочни парламентарни избори.

Стоян Тончев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.