На тия пропагандата определено им е тотал щета

https://svobodnoslovo.eu/politika/na-tiya-propagandata-opredeleno-im-e-total-shteta/115212 SvobodnoSlovo.eu
На тия пропагандата определено им е тотал щета

Из спомените на Кристалинка:

"Георгиева си спомня дългите опашки пред хранителния магазин, където на рафтовете в някои дни нямаше нищо друго освен бутилки с оцет. Годините, когато телевизорът беше недостижим лукс и когато целият й ученически гардероб се състоеше от две униформи от черна пола и бяла блуза, една за ежедневието и една за официални поводи."

Абе тая Стринка къде е живяла, че даже телевизора и е бил лукс? Сигурно като оня другия дисидент и пералня не е имала 🤣

На тия пропагандата определено им е тотал щета.

Даниел Божилов

11 Коментара

Колю Колчев

11 months before

Хич не я показвайте тая китна цървулана! Тъпа, тъпа, тъпа простакеса....... Като евроатлантиците, дето ни се бъркат в живота......

Коментирай

Алф

11 months before

Ха,ха,ха...До кого опря дълбоката държава! ДО СТАЛИНКА! А кадрите решават всичко, т.е. ДД е обречена с такива като тая патка /ПКП/.

Коментирай

Димитър

11 months before

Божилов, интелигентен човек ми се виждаш, хайде не ни прави на идиоти, че и твоята пропаганда куца, та дрънка! Да, имаше времена, в които телевизорите бяха лукс, а перални нямаше! Да не би да си забравил опашките в ЦУМ, където се чакаше с часове за телевизор, СЛЕД ЗАПИСВАНЕ !!! Руски телевизори "Рубин" или български "Велико Търново". А цената им се равняваше на четири заплати на служител, чийто таван през 80-те години беше 210 лева.. И с пералните беше проблем да си купиш, българските полуавтоматични боклуци "Перла". И понеже не ти достигат годините и не помниш, та да те светна за най-големия проблем от 50-те и част от 60-те години - липсата на хладилници! Ако не ти се вярва, намери си от библиотеките стари издания от "соца" на "Книга за домакинята", и виж съвети за съхранение на продукти без хладилник. Не си държал масло в студена вода, която сменяш няколко пъти на ден, нали, Божилов?

Коментирай

Ванката

11 months before

И по времето на цар Симеон не имало телевизори,ама държавата ни е била велика

Коментирай

t_ab

11 months before

Май някои читатели още не са разбрали, че да можеш да си купиш всичко, (по-голямата част на кредит), не те прави добър и стойностен човек ...

Коментирай

Дончо Денев

11 months before

Димитре, ти да не се казваш Ал. Йо бе... умнико такъв?!?! Роден съм и съм живял в малък град на Северна България, като много добре си спомням 60-те и 70-те години. Кръстникът ми имаше 1963 година телевизор "Опера" и хладилник "Мраз". Дядо и баба на село си купиха 1965 година телевизор "Пирин" хладилник Мраз" и електрическа печка. Ние в града вече имахме хладилник, пералня, ел. печка и телевизор. 1972-ра година - баща ми (лека му пръст), купи нов цветен телевизор "Рубин" 401-1, нов голям хладилник "Бирюса", нова газово-електрическа печка и два нови ел. радиатора "Смядово". Само 20 години след 2-рата световна война, в България се живееше нормално, като само ЦИГАНИТЕ по селата просеха, работа и хляб имаше за всички. Сега обаче, 33 години след победилата КЛЕПТОКРАЦИЯ, живеем като в Хамериканско гето за НЕГРИ! ... Трябва да кажа, че никой от моите роднини не е бил ПАРТИЕН СЕКРЕТАР, дори не бяха и партийни членове! Поздрави на всички нормално мислещи БЪЛГАРИ!

Коментирай

moitoi

11 months before

Толкова Забогатяхме сега че дори в кофите за Смет ...хорицата си намират ХРАНА!!! Стринката Явно е живяла в мързеливо селско семейство!!! Ние трябва да сме били КУЛАЦИ защото си спомням че в хладилника Шпекът беше на пръчки кренвиршите в килограми...сирене кашкавал и масло на кило...имаше и БАНАНИ а родителите ми НЕ бяха Партийни другари!!!Агнешко опитах на 16г. защото ми миришеше!!!Е ...имахме 2-3 мотопеда Балкан и Москвич!!!Глааадни години!!! Сега на повечето Телефоните им са по СМАРТ от притежаващите ги!!! Спомням си че тогава повечето Софиянци се държаха като гладни!!!

Коментирай

Йорданов

11 months before

Ще кажа само, че преди около 45 години си купих хладилник Зил, с камера който още работи!

Коментирай

Йорданов

11 months before

Ще кажа само, че преди около 45 години си купих хладилник Зил, с камера който още работи!

Коментирай

Люба

11 months before

Ако искате вярвайте, но и до днес имам и ползвам прахосмукачка "Ракета", купена през 1967 г., не си я давам и за най-прехвалените днес! Работи безупречно и никога не ѝ е правен ремонт! Имате ли коментар за това качество?! Всичко съвременно е еднократно, за жалост.....

Коментирай

ми то СЕГА и

11 months before

ХЛЯБА не Е "като ХОРАТА"!!!НО ВЕЧЕ НЕ МИ СЕ КОМЕНТИРА!!!ИМА ЛИ СМИСЪЛ БЕЗсмислието,ЗАЩОТО ОЩЕ ПО ЛОШО НИ ЧАКА!!!!венЗереМУЗ!!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.