На тия пропагандата определено им е тотал щета

https://svobodnoslovo.eu/politika/na-tiya-propagandata-opredeleno-im-e-total-shteta/115212 SvobodnoSlovo.eu
На тия пропагандата определено им е тотал щета

Из спомените на Кристалинка:

"Георгиева си спомня дългите опашки пред хранителния магазин, където на рафтовете в някои дни нямаше нищо друго освен бутилки с оцет. Годините, когато телевизорът беше недостижим лукс и когато целият й ученически гардероб се състоеше от две униформи от черна пола и бяла блуза, една за ежедневието и една за официални поводи."

Абе тая Стринка къде е живяла, че даже телевизора и е бил лукс? Сигурно като оня другия дисидент и пералня не е имала 🤣

На тия пропагандата определено им е тотал щета.

Даниел Божилов

11 Коментара

Колю Колчев

преди 8 месеца

Хич не я показвайте тая китна цървулана! Тъпа, тъпа, тъпа простакеса....... Като евроатлантиците, дето ни се бъркат в живота......

Коментирай

Алф

преди 8 месеца

Ха,ха,ха...До кого опря дълбоката държава! ДО СТАЛИНКА! А кадрите решават всичко, т.е. ДД е обречена с такива като тая патка /ПКП/.

Коментирай

Димитър

преди 8 месеца

Божилов, интелигентен човек ми се виждаш, хайде не ни прави на идиоти, че и твоята пропаганда куца, та дрънка! Да, имаше времена, в които телевизорите бяха лукс, а перални нямаше! Да не би да си забравил опашките в ЦУМ, където се чакаше с часове за телевизор, СЛЕД ЗАПИСВАНЕ !!! Руски телевизори "Рубин" или български "Велико Търново". А цената им се равняваше на четири заплати на служител, чийто таван през 80-те години беше 210 лева.. И с пералните беше проблем да си купиш, българските полуавтоматични боклуци "Перла". И понеже не ти достигат годините и не помниш, та да те светна за най-големия проблем от 50-те и част от 60-те години - липсата на хладилници! Ако не ти се вярва, намери си от библиотеките стари издания от "соца" на "Книга за домакинята", и виж съвети за съхранение на продукти без хладилник. Не си държал масло в студена вода, която сменяш няколко пъти на ден, нали, Божилов?

Коментирай

Ванката

преди 8 месеца

И по времето на цар Симеон не имало телевизори,ама държавата ни е била велика

Коментирай

t_ab

преди 8 месеца

Май някои читатели още не са разбрали, че да можеш да си купиш всичко, (по-голямата част на кредит), не те прави добър и стойностен човек ...

Коментирай

Дончо Денев

преди 8 месеца

Димитре, ти да не се казваш Ал. Йо бе... умнико такъв?!?! Роден съм и съм живял в малък град на Северна България, като много добре си спомням 60-те и 70-те години. Кръстникът ми имаше 1963 година телевизор "Опера" и хладилник "Мраз". Дядо и баба на село си купиха 1965 година телевизор "Пирин" хладилник Мраз" и електрическа печка. Ние в града вече имахме хладилник, пералня, ел. печка и телевизор. 1972-ра година - баща ми (лека му пръст), купи нов цветен телевизор "Рубин" 401-1, нов голям хладилник "Бирюса", нова газово-електрическа печка и два нови ел. радиатора "Смядово". Само 20 години след 2-рата световна война, в България се живееше нормално, като само ЦИГАНИТЕ по селата просеха, работа и хляб имаше за всички. Сега обаче, 33 години след победилата КЛЕПТОКРАЦИЯ, живеем като в Хамериканско гето за НЕГРИ! ... Трябва да кажа, че никой от моите роднини не е бил ПАРТИЕН СЕКРЕТАР, дори не бяха и партийни членове! Поздрави на всички нормално мислещи БЪЛГАРИ!

Коментирай

moitoi

преди 8 месеца

Толкова Забогатяхме сега че дори в кофите за Смет ...хорицата си намират ХРАНА!!! Стринката Явно е живяла в мързеливо селско семейство!!! Ние трябва да сме били КУЛАЦИ защото си спомням че в хладилника Шпекът беше на пръчки кренвиршите в килограми...сирене кашкавал и масло на кило...имаше и БАНАНИ а родителите ми НЕ бяха Партийни другари!!!Агнешко опитах на 16г. защото ми миришеше!!!Е ...имахме 2-3 мотопеда Балкан и Москвич!!!Глааадни години!!! Сега на повечето Телефоните им са по СМАРТ от притежаващите ги!!! Спомням си че тогава повечето Софиянци се държаха като гладни!!!

Коментирай

Йорданов

преди 8 месеца

Ще кажа само, че преди около 45 години си купих хладилник Зил, с камера който още работи!

Коментирай

Йорданов

преди 8 месеца

Ще кажа само, че преди около 45 години си купих хладилник Зил, с камера който още работи!

Коментирай

Люба

преди 8 месеца

Ако искате вярвайте, но и до днес имам и ползвам прахосмукачка "Ракета", купена през 1967 г., не си я давам и за най-прехвалените днес! Работи безупречно и никога не ѝ е правен ремонт! Имате ли коментар за това качество?! Всичко съвременно е еднократно, за жалост.....

Коментирай

ми то СЕГА и

преди 8 месеца

ХЛЯБА не Е "като ХОРАТА"!!!НО ВЕЧЕ НЕ МИ СЕ КОМЕНТИРА!!!ИМА ЛИ СМИСЪЛ БЕЗсмислието,ЗАЩОТО ОЩЕ ПО ЛОШО НИ ЧАКА!!!!венЗереМУЗ!!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.