"НАЦИОНАЛЕН ФОНД КУЛТУРА" ГОДИНИ НАРЕД СЕ УПРАВЛЯВА ОТ СОРОС, А НЕГОВИ "ДИРЕКТОРИ" СА НИКОМУ НЕИЗВЕСТНИ ПРОДАЖНИ МИЖИТУРКИ И СКЛЕРОТИЦИ

https://svobodnoslovo.eu/politika/nacionalen-fond-kultura-godini-nared-se-upravlyava-ot-soros-a-negovi-direktori-sa-nikomu-neizvestni-prodazhni-mizhiturki-i-sklerotici/53946 SvobodnoSlovo.eu
"НАЦИОНАЛЕН ФОНД КУЛТУРА" ГОДИНИ НАРЕД СЕ УПРАВЛЯВА ОТ СОРОС, А НЕГОВИ "ДИРЕКТОРИ" СА НИКОМУ НЕИЗВЕСТНИ ПРОДАЖНИ МИЖИТУРКИ И СКЛЕРОТИЦИ

В подкрепа на това твърдение, прочетете "творческата биография" на настоящия директор на НФК Сава Драгунчев. Някой чул ли е нещо за въпросния Сава Драгунчев, от когото зависи финансирането на национални културни проекти? Това е поредният клонинг на Наско Фиаско от Хаско - назначен, за да унищожи и последните искри на българския културен живот.

Но и преди години НФК беше същото вонящо блато. Управляваше го осемдесет и кусур годишният Борислав Геронтиев, вечен държавен хрантутник. През 2018 г. търсех възможности за минимална финансова помощ, с която да продължа проучванията си на архивите на селищата с български произход в Италия. Всички мои изследвания, всички пътувания, престои в библиотеки и архиви, както и издаването на книгите си, винаги съм финансирала сама, плащала съм от собствения си джоб. Винаги, винаги, винаги! До стотинка!

Но през 2018 г. се оказах без работа - в емиграция! За завършване поне на първия етап от изследванията ми в Ломбардия, при спартански начин на живот и най-евтини пътувания, нощувки в най-евтини хостели, с две-три филии сух хляб на ден ( както винаги съм правила ), ми бяха нужни поне 2 500 евро - 5000 лева! Жалка, смешна сума - но аз нямах тия пари!

И реших да се обърна за помощ към Националния фонд Култура. Да се обърна към българската държава - в чието име и за чиято слава се бях захванала с тия изследвания! 

След безкрайни телефонни разговори с разни гъски, "експерти" в НФК, чийто правоговор беше на прогимназиално равнище и подир десетки празни обещания, мои познати ми уредиха пряка телефонна линия с тогавашния шеф на фонда Борислав Геронтиев, когото познавах от БНР, защото в даден момент бе "спуснат" за програмен директор на Програма "Христо Ботев". 

Разговорът ни трая няколко секунди. Държавният хрантутник, който дори не посещаваше работния си кабинет в Министерство на културата, поради преклонна възраст и пълна незаинтересованост, ми каза следните "паметни думи", които предавам дословно:

"Ако пеете, танцувате и искате на уредите танцов фестивал, обадете се следващата седмица. Ако е за друго - не ми губете времето".

Това ми заяви "поетът" Борислав Геронтиев. Ех, де да бях чалга певица! А още по-добре джендър и транссексуал!

С две ръце гласувам за уволнението на всички плазмодии, натикали се в НФК, воглаве с никому неизвестния "директор Драгунчев", превърнал МК в хранилка за гейове! Призовавам културните кръгове в България да се обявят за незабавно разформироване на тумора НФК, който не е нищо друго, освен позорно подразделение на "Отворено общество" и държавна каса с наши пари, оставена на разположение на Сорос!

Милена Върбанова 

3 Коментара

Синята барета

преди 1 година

Много културни хора... Направо да си дадат произведенията в галерията Уфиций.

Коментирай

ганчо

преди 1 година

Да бе, правят си "фрийкшоу" и го наричат "култура". Харчат парите на данъкоплатците за извращения. Нищо ново де! Три години медицински тероризъм и трилиони дългове. Това е просто поредната им проява.

Коментирай

Навсякъде, където

преди 1 година

са Соросовите фондации, фондацийки и производни, има цветни революции, разпад на културната идентичност, разложение на всичко онова, което някога се наричаше "ценности".

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.