„Не мога да откажа на премиера“ нямаше как да не оглави листа на ГЕРБ

https://svobodnoslovo.eu/politika/ne-moga-da-otkazha-na-premiera-nyamashe-kak-da-ne-oglavi-lista-na-gerb/11242 SvobodnoSlovo.eu
„Не мога да откажа на премиера“ нямаше как да не оглави листа на ГЕРБ

Росица Кирова отново не е могла да откаже на премиера и оглави депутатската листа на ГЕРБ във Видин. Кирова се прочу с това, че бе координатор на „Има такъв народ“ с лидер Слави Трифонов, но след возене с джипката и пиене на кафе с Бойко Борисов на 1 септември 2020 г. бе освободена от поста. Тогава Росица заяви, че „не можах да откажа на премиера“.

Разбира се изразът е изваден от контекста на нейните обяснения, че е тръгнала с джипа, защото мислела само за Видин и видинчани.

„Не можах да откажа на премиера“ вече има и ще получи нови тълкования, някои няма да са приятни за Росица. Ще тръгне тънка нишка и към все още мистериозната история с Мата Хари, която снима спалнята и чекмеджето на премиера, натъпкано с пачки и златни кюлчета.

Дали Борисов и е говорил на Роси за партийната линия на ГЕРБ и за розовото бъдеще на родината, в което тя ще има голяма полза или е говорил нещо друго, но тя явно не е могла да му откаже. Бил е убедителен, това е ясно. И не е станало дума, че е искал да уязви Слави, да му натрие носа, като приласкае, да не кажем друга дума, негов кадър.

Кирова на свой ред ще убеждава гражданите на Видин и другите от женския отбор на Борисов, че не е питемна за власт, а дава всичко, за да превърне Видинско в процъфтяващ край на държавата. Затова се хвърля – с другите – в дълбокия вир на голямата политика. Роси няма задни мисли, няма тайни планове – в никакъв случай – просто милее за родния край, а чичко Бойко се е появил в подходящия час, на подходящото място и тя не е могла да му откаже. Понякога с чичковците става така. Но Борисов не е „чичко-паричко“, да не сте посмели да си го помислите! Много е пошло и не се връзва с неговия профил. А дали Роси някой ден ще стане ПВП, както една стана ПКП знае вероятно само Галена и ретроградния Меркурий. Е, и премиерът, естествено.

Пошла е посоката на разсъждения? Става дума за чисти отношения между премиера и активистка в името на народа и Родината? Тя е с безкористно сърце и душа-камбана. Фройд е на друго мнение, но той е гадняр. Ние също. Едни съмнения, основания и факти все не ни дават мира...

Фрог нюз

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.