Нека да изясним някои неща относно оставката на правителството

https://svobodnoslovo.eu/politika/neka-da-izyasnim-nyakoi-neshta-otnosno-ostavkata-na-pravitelstvoto/3331 SvobodnoSlovo.eu
Нека да изясним някои неща относно оставката на правителството

Нека да изясним някои неща относно оставката на правителството:

- Сами няма да я подадат. Няма принципни различия или идеология, които да попречат да усвояват властта до последния си избирател.

- Докато не е готов новият проект на Янев, Посолството няма да разреши разпадане на този парламент.

- БСП ще се държи във властта до последно. От 13 години не са опитвали власт, така че всеки ден усвояване на власт и ресурси е добре дошъл на тези, които ръководят партията. И дори да снимаме госпожа Нинова лично да изнася РПГ за Украйна, ще отрича до последно и ще казва, че стоят в правителството, защото така е национално отговорно.

- ИТН вече са много раздразнени от неадекватното поведение на Кирил Петков, както и пречките, които им създава в усвояването на власт и позиции, както и откровените подигравки с тях при гласуванията за позициите за управител на БНБ и парите за пътните. Няма консолидация в тяхната група и ако нещата загрубеят и Кирил Петков прекали още повече, нищо чудно оттам да започне разцеплението. Но пък те много добре знаят, че в коалицията могат да бъдат заменени от ГЕРБ, каквито договорки има.

- ДБ използват звездният миг да си осигурят грантове за следващите десет години, като в стремежа за усвояване на грантове и власт загубват човешки облик. Екстремистките идеи и предложения от тях само задълбочават проблемите в коалицията, но те знаят, че може скоро власт да не видят, затова ударно печелят червени /опс, синьо-жълти/ точки от Посолството.

- Кирил Петков става все по-неадекватен и вреден. "Помощта", която получава от Лена Бориславова, само задълбочава проблема. Той сам никога няма да даде оставка, освен ако не е принуден или от Посолството не му наредят.

Накратко това е картината в коалицията и властта. Само с протести няма да се събори. Освен ако не са големи, мащабни в София и причинявавщи неудобства на Посолството.

Елена Гунчева

https://t.me/elenaguncheva

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.