Невероятно: Борисов призна, че Радев е прав. Искрен или коварен е?

https://svobodnoslovo.eu/politika/neveroyatno-borisov-prizna-che-radev-e-prav-iskren-ili-kovaren-e/5076 SvobodnoSlovo.eu
Невероятно: Борисов призна, че Радев е прав. Искрен или коварен е?

„И вчера и президентът Радев, колкото и трудно да го призная, отново каза истини“. Думите са на Бойко Борисов по повод коментар на държавния глава за проблемите с тока и в сектор Енергетика. Това не означава, че Борисов се е събудил тази сутрин нов човек - честен и обективен. Но все пак признава правотата на Радев в нещо. Само че държавният глава е казал и много други неща, които повечето българи смятат за верни.

Затова като е започнал Борисов да признава, нека признае, че:

Управлението му бе мутренско в много моменти.

По негово време бяха откраднати десетки милиарди.

Корупцията по негово време превзе тотално страната.

Управлението му обслужваше олигархично-мафиотски кланове.

При неговия режим станахме най-бедни, най-болни и умираме най-много в ЕС.

Скандалите с чекмеджето, Барселонагейт, „Яневагейт“, „Ало, Ваньо“ и пр. трябва да бъдат разследвани отново и задълбочено.

Да се разследва отново фалирането на КТБ.

Обвърза със зависимости изпълнителна власт с прокуратура.

И прочие, и прочие …

Ще е голяма мъка, но ще запази някакво достойнство. Утопично е, но му го пожелаваме.

Не вярваме всичко това да се случи. Борисов вече не може да живее без власт и господство. Всяка друга мисъл го хвърля в ужас и паника. Затова и признаването, че президента Радев е прав за несвършеното в енергетиката, е по-скоро опит да се вбие клин между Президантството и правителството. Ходът е твърде примитивен, за да се върже някой на борисовита въдица, но какво друго му остава. Същото се крие и зад думите му, че ГЕРБ ще подкрепи по-голям бюджет за отбрана. Дванайсет години не си мръдна пръста и остави военното министерство да затъва в батаци и да бъде ограбвано от този или онзи министър, но сега изведнъж се загрижил. Целта е да се хареса на НАТО и САЩ - толкова е елементарен. Колкото до обясеннията му за договора за F-16 - същият елементаризъм...

Такъв е Борисов: говори едно, мисли друго, прави трето - само и само да е в играта и да не го разследват. Има много за какво.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.