Нинова: ГЕРБ се готвят да фалшифицират изборите! Леви, десни имаме кауза - да спрем режима "Борисов"

https://svobodnoslovo.eu/politika/ninova-gerb-se-gotvyat-da-falshificirat-izborite-levi-desni-imame-kauza-da-sprem-rezhima-borisov/20338 SvobodnoSlovo.eu
Нинова: ГЕРБ се готвят да фалшифицират изборите! Леви, десни имаме кауза - да спрем режима "Борисов"

Ако приемем промените в Изборния кодекс, ще сезираме Венецианската комисия и Конституцонния съд. Ще настояваме и за вето. Трябва да се знае, че се готвят фалшифицирани избори.

Това заяви от трибуната на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебатите за промените в Изборния кодекс

„Ще разговаряме и с европейските посланици в България, за да се знае как ще се проведат европейски избори. Те трябва да знаят какви избори се готвят – фалшифицирани. Обръщаме се и към омбудсмана, която изрази позиция.

Леви, десни, центристи имаме кауза за обединение и тя е да спрем диктатурата на режима "Борисов" днес и всяка диктатура на която и да е партия утре.

Този текст, който сега ще обсъждаме е първият от няколко, които касаят машинното гласуване. Припомням, че през 2014 г. беше въведено машинното гласуване в Изборния кодекс.

С пътна карта през 2019 г., т.е. сега да имаме напълно осигурено такова във всяка изборна секция в България. Вместо това да се случи днес сме свидетели на опит това модерно и съвременно постижение на българското изборно законодателство да бъде редуцирано и отменено. Питаме се защо?

След като по уверение от председателя на Бюджетна комисия има пари в бюджета за машини, след като има технически възможности за тях, защо пет години ги няма?

Защото управляващите от ГЕРБ искат да ви подменят гласа. Защото машинното гласуване е гаранция за честен вот, а те не искат такъв. Защото ГЕРБ се готвят да фалшифицират изборите през 2019 г. Какъв е начинът да се постигне това? Един един единствен, като се наруши законът, приет през 2014 г“, каза още Нинова.

Управляващите се отказаха да изчистят мъртвите души в списъците, като отхвърлилиха предложението на БСП. Намалиха кворума в комисиите, за да може управляващата коалиция, за да може да си взима сама решенията. Няма да има машинно гласуване, за да купят и променят вота. Няма да имате и преференции“, допълни още лидерът на БСП.

Резултат с изображение за Нинова

http://epicenter.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.