Нинова: Напускаме парламента до оставката на Главчев

https://svobodnoslovo.eu/politika/ninova-napuskame-parlamenta-do-ostavkata-na-glavchev/23966 SvobodnoSlovo.eu
Нинова: Напускаме парламента до оставката на Главчев

„Напускаме парламента до оставката на Димитър Главчев". Това обяви в на брифинг в Народното събрание председателят на БСП Корнелия Нинова, предава „Фокус".

По-рано днес депутатите от левицата отказаха да влязат в пленарна зала, а причината беше вчерашното изгонване на Корнелия Нинова от страна на Димитър Главчев. Заради това от БСП събраха и внесоха подписка с искане да се гласува освобождаването на председателя на парламента.

„Ще участваме само в три заседания в зала, а те са - гласуването на оставката, обсъждането и приемането на бюджета на държавата и вот на недоверие", зарече се Нинова.

„Ще си платим глобите за тези отсъствия от работа, ще участваме в заседанията на комисии. През останалото време, всички народни представители от „БСП за България" отиват в районите си, където започваме срещи и разговори", допълни лидерът на БСП.

Нинова хвърли вината върху ГЕРБ за създаване на напрежение в политическата обстановка в страната преди европредседателството ни.

"Вчерашният ден беше изключително важен за България и за председателството на Съвета на ЕС. Вие не разбрахте, но след сериозни усилия от наша страна, вчера трябваше Кристиан Вигенин да внесе проект за общо решение на Народното събрание с подписите на всички ни, за приоритетите по председателството", обяви Нинова и подчерта, че БСП са поели ангажимент да помагат на правителството и да търсят национално съгласие по тези теми.

„Минути преди това - председателят на Народното събрание изгони лидера на най-голямата опозиционна партия. ГЕРБ създават политически напрежение преди европредседателството", категорично заяви председателят на БСП.

Корнелия Нинова поясни, че днес партията ще поиска среща с всички европейски посланици, пред които ще представи приоритетите си за бъдещето на Европейския съюз.

„Ще ги информираме също така, че грубо се нарушават принципите на правовата държава, погазва се парламентаризмът, налага се цензура върху различни мнения, не се зачитат и европейски демократични ценности за плурализъм и свобода на мненията", допълни Нинова.

Нинова: Напускаме парламента до оставката на Главчев

cross.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.