Нинова потвърди: БСП напуска коалицията, ако дадем оръжия на Украйна

https://svobodnoslovo.eu/politika/ninova-potvardi-bsp-napuska-koaliciyata-ako-dadem-orazhiya-na-ukrayna/3314 SvobodnoSlovo.eu
Нинова потвърди: БСП напуска коалицията, ако дадем оръжия на Украйна

Високата инфлация и бедността на хората трябва да доведе до повишаване на заплатите. Дори на това мирно и спокойно място за производство казаха, че не искат война и не искат да се изнасят оръжия. Това коментира министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова пред журналисти в с. Първенец.

Тя подкани производителите да дойдат и да й се оплачат.

"Газ ще гарантираме да има, въпросът е на каква цена ще бъде той. Земеделците, както и икономиката, и индустрията се обединиха около общо решение да замразим цената на газа, такава, каквато е по договора с Газпром. Разликата да се плаща от държавата. Това ще спаси индустрията", каза Нинова.

Относно оръжията тя каза да се изчака решението на Народното събрание и тогава БСП ще предприеме действия спрямо коалицията. "Мнозинството е "За" да се вземе решение от Министерски съвет, а други не искат. Правителството реши ли, Министерски съвет реши ли да се изнасят оръжия за Украйна - да, БСП ще напусне коалицията", коментира Нинова.

Видео: БНТ

евроком

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.