Нинова: Премиерът има ли смелост да каже - строя пътища и магистрали така, че вие се избивате по тях

https://svobodnoslovo.eu/politika/ninova-premierat-ima-li-smelost-da-kazhe-stroya-patishta-i-magistrali-taka-che-vie-se-izbivate-po-tyah/21885 SvobodnoSlovo.eu
Нинова: Премиерът има ли смелост да каже - строя пътища и магистрали така, че вие се избивате по тях

Премиерът има ли смелост сега да каже - аз строя магистрали така, че вие се избивате по тях, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция на БСП.

За БСП е ясно - виновникът за трагедията край Своге е правителството, подчерта Нинова.

Трагичната катастрофа в Искърското дефиле, при която загинаха 17 души, бе във фокуса на червената пресконференция.

Гордостта на премиера - магистралите са най-голямата кражба, конкурирайки се само със санирането, бе категорична Корнелия Нинова.

„Има ли смелост премиерът Борисов да каже, че строи пътища и магистрали така, че хората загиват по тях, както досега се хвалеше с пътищата, които строи правителството. Трябва да бъде поета политическа отговорност на най-високо ниво. Виновникът за такива ситуации е само един и това е правителството на Бойко Борисов и той персонално”, заяви председателят на НС на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията. Тя добави, че гордостта на премиера – магистралите, са най-голямата кражба в държавата, конкурирайки се със санирането. „Досега корупцията ни ограбваше, взимаше от всеки човек. Сега вече корупцията убива в истинския смисъл на думата, защото невинни българи плащат с живота си кражбите на правителството на Бойко Борисов”, категорична бе Нинова. Тя се обърна към всички българи и заяви, че това не може да продължава повече така. „Чувам, че днес колеги поискали да се извадят всички договори на фирма „Трейс“. Добре, да ги извадим. Но една фирма ще бъде подменена с друга, защото това е система и модел на управление на държавата. Това е моделът на прехода”, каза още лидерът на левицата. Тя добави, че ще се смени тази фирма с друга, отговорността ще бъде понесена на ниските равнища, но моделът остава. Нинова призова затова всички хора да съберат ум и сили и да сложат край на този модел, който убива невинни българи, а не просто краде от хляба им.

„Част от този модел, за който говорим и във „Визия за България“, е унищожаване на държавните институции – системно и последователно“, уточни Корнелия Нинова. Тя заяви, че Бойко Борисов унищожава държавните институции, като взема управлението на държавата еднолично и смята, че може да бъде съд, прокуратура, кмет, министър, премиер – всичко. „За него няма закони и правила. Това показва и решението на ОбС – Царево, който касае строителство на вилно селище в природен парк „Странджа”, каза още лидерът на левицата. Тя добави, че премиерът за пореден път си е позволил да нареди на кмет да не изпълни решение на Общински съвет. „Това е абсурд в една правова и демократична държава, но не и у нас. Разбира се, кметът бави нещата. Областният управител още повече ги бави, докато се забрави тази случка и докато се извърши поредната кражба. Няма да оставим нещата така”, категорична бе Корнелия Нинова. Тя припомни, че съветниците на БСП са гласували „против“ това застрояване и внасяме в съда жалба срещу решението на Общинския съвет. „Искаме Административния съд да спре това изпълнение и да отмени решението на ОбС – Царево. Това е единственото нормално, правово и демократично действие”, каза още Корнелия Нинова.

След лидера на БСП думата взе нейният заместник в партията Кирил Добрев. И припомни, че още през 2011 г. покойният депутат социалист Димчо Михалевски е предупредил, че АМ "Тракия" се строи с некачествени материали. По същата причина социалистите през 2016 г. са искали оставката на шефа на АПИ Лазар Лазаров.

http://epicenter.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.