О, ЩЕ СЕ УПЛАШИТЕ И ТО СКОРО!

https://svobodnoslovo.eu/politika/o-shte-se-uplashite-i-to-skoro/20217 SvobodnoSlovo.eu
О, ЩЕ СЕ УПЛАШИТЕ И ТО СКОРО!

Дежурният Биков отново по медиите. БСП не можело да ги стресне гербавите. Съгласна съм по изключение с него. Удобна опозиция - това е истината. Играят игра вече 30 години. Играчи от един и същи отбор. Ходовете са предвидими. Всеки има скрити лимонки в другата страна. Няма страшно, всичко е точно!

Да, ама не е. Защото имате едно неизвестно - народа. Опозицията не може да ви стресне. Вие вече сте паникьосани от идващите избори, защото виждате, че хората не ви исксат. А падането от власт ще доведе до търсенето на отговорност. Вероятно. И за това сте се разбрали. Тридесет години осъден политик няма. Всеки се заканва, че като вземе властта, ще потърси равносметка за престъпленията на политиците и веднага след изборните пресконференции рязко забравят общещанията си.

Но народът вече не може да ви ТЪРПИ ИГРИЧКИТЕ. Не ни интересува какъв театър играете помежду си. Хората очакваха опозицията да ги поведе - на улицата, на протести, на революция. Вместо това виждаме от всички страни едни безкрайни дърдоления по медиите, докато накрая всички ни звучи еднакво. И не, не упреквам Нинова. В БСП има един Станишев, който като председател на ПЕС има много сериозни позиции. Впрочем да сте го чули да критикува остро ГЕРБ? Или Бойко Борисов? Няма и да го чуете. Спомняте ли си как Борисов обвиняваше Станишев и искаше да го вкарва в затвора? И след това изведнъж забрави за него, дори се сприятелиха? Мдаааа, това е истината. И няма как в момента БСП да поведе хората. И това е истината.

Но в природата и в политиката празно няма. Хората очакват водач и нови политици, които нямат нищо общо с политическата каста от последните десетилетия. Хора, които първо да мислят за България. В тежките времена се появяват героите. Налага се. И тогава, неуважаеми Биков, ще се уплашите наистина. И то с основание! И сега сте уплашени, защото изпускате контрола. Може да подмените изборните резултати, но не можете да смените народа. СТРАХУВАЙТЕ СЕ!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.