Октай: Ако Борисов не отиде на предсрочни избори, ДПС ще го доунищожи

https://svobodnoslovo.eu/politika/oktay-ako-borisov-ne-otide-na-predsrochni-izbori-dps-shte-go-dounishtozhi/19984 SvobodnoSlovo.eu
Октай: Ако Борисов не отиде на предсрочни избори, ДПС ще го доунищожи

Самият факт, че в най-гледаното време по БТВ се лансира Лютви Местан по темата за признаване на турско малцинство, показва само едно. Това е опит да се отклони вниманието от скандала „апартаментгейт“ и управлението на ГЕРБ. Това каза пред Фрог нюз бившият зам.-председседател на ДПС Осман Октай.

С изказването си Местан цели да се създаде тревожност на етно-религиозна основа. С една дума-видите ли пред нас има по-голяма заплаха при дестабилизация на управлението. Тази акция на Лютви Местан ползва както Анкара в предизборната ситуация на Ердоган, така и т. нар. патриотични формации и не на последно място ДПС като етно-религиозна политическа формация. Също така служи и за отклоняване на медийното внимание от сегашните скандала около апартаментите на властта.

През последните седмици около Цветанов се върти един скандал. Патриотите признаха вчера, че ако Борисов пожертва Цветанов, няма да има кой да търгува кворум, да търгува „стабилност“ и да търгува парламентарен сатибилитет. Т. е, ако го няма Цветанов, няма да има кой да търгува и правителството си отива. Едва ли не България става нестабилна. Около апартаментите се върти не по-маловажен скандал, свързан с изграждането на бежански лагери при положение, че бежанци няма. Знаем, че отдавна и бежанците започнаха да заобикалят бедната и драматична България. Етно-религиозната тема е благоприятна за отклоняване на вниманието. Не случайно ДПС знаково мълчат по темата „апартаментгейт“.

Дори Цветанов да освободи всички постове, това няма да спаси управлението на Борисов. Единствен изход от тази ситуация, в която Борисов се оказа в ситуация „хитрата сврака с двата крака“, е избори. Така ще може при едни предсрочни избори поне ГЕРБ да има стабилно присъствие в следващия парламент. Ако Борисов не направи това, той ще плати много висока цена до местните избори. Защото с прегръдката на ДПС за осигуряване на кворум и с подкрепата на това управление с патриотите, всъщност ДПС ги доунищожава.

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.