Октай: През май ще има предсрочни парламентарни избори

https://svobodnoslovo.eu/politika/oktay-prez-may-shte-ima-predsrochni-parlamentarni-izbori/20776 SvobodnoSlovo.eu
Октай: През май ще има предсрочни парламентарни избори

”Най-важното, което може да се каже за ролята на ДПС през тези 29 години, е, че е подвластна на програмата на задкулисието, което си постави за цел БКП/БСП да не носи никаква отговорност за извършените престъпления както при смяната на имената, така и през 100-годишното си съществуване на политическата сцена.

ДПС през годините се превърна в крилото на комунистическата партия сред мюсюлманското население". Това каза за БНР бившият заместник-председател на ДПС Осман Октай по повод 29-ата годишнина от основаването на ДПС на 4 януари 1990 г. във Варна.

„ДПС се превърна в политически проводник на интересите на това задкулисие и, за съжаление, след идването на Симеон и НДСВ в България след 2001 година, и с участието на ДПС до ден днешен България се превърна в държава на задкулисието“, допълни той пред БНР:

„Ако трябва да спомена последното послание на Доган за програмно управление, това програмно управление е "всички заедно да управляваме държавата и никой да не търси отговорност". Долу-горе така звучи. Всъщност това е продължение предлаганото преди години социално-либерално управление на страната управлението със Симеон и НДСВ“.

Според Октай, Доган никога не е отсъствал от политиката, а оттеглянето му в сараите и назначаването на председателския пост в ДПС на хора като и Местан и Карадайь е опит да бъде направена партията по-приемлива едно в коалиционно управление.

„Нямаше как да стане целувката на Орлов мост между Доган и Сергей Станишев, но беше възможно да стане между Местан и Станишев. Всъщност, това е пародията на политическата ни система в България и неслучайно толкова ниско ниво имат политическите партии и формации, защото са разобличени, че обслужва това задкулисие“.

С посланието си за съвместно програмно управление, Доган зачерква изцяло политическия плурализъм, изтъкна Октай:

„Вижте днешното управление - дори се възприема за нормално коалиционни партньори да имат стратегически различия по-различни както външнополитически, така и вътрешно-икономически и политически теми. Това е в основата на разграждането на партийността и различията между партиите. И Доган най-нахално казва: „дайте всички заедно да управляваме страната за екстремно бързо развитие и излизане от ситуацията“. Ами те самите вкараха държавата, за тези 29 години, обслужвайки задкулисието…“.

Октай прогнозира, че през май ще има предсрочни парламентарни избори и местни избори:

„Виждайки симптомите на умора и негативи, които носи ГЕРБ от това коалиционно управление, по всяка вероятност ще доведе до ситуация самия Бойко Борисов, за да не загуби всякакви позиции за в бъдеще и да не изчезне като политическа формация на прехода, да отиде на предсрочни избори и тогава да влязат в парламента три политически формации. Аз съм убеден, че след тези избори ще има управление между БСП и ДПС, за пореден път, с минимум 130 мандата - нещо, което ще взриви обществото“.

ДПС е в добро здраве, според Октай, който не очаква рокади на председателския пост.

.

http://frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.