Осман Октай: Арогантно и грубо поведение на Радев. Почти им нареди да върнат празна папка

https://svobodnoslovo.eu/politika/osman-oktay-arogantno-i-grubo-povedenie-na-radev-pochti-im-naredi-da-varnat-prazna-papka/111018 SvobodnoSlovo.eu
Осман Октай: Арогантно и грубо поведение на Радев. Почти им нареди да върнат празна папка

Не само безпрецедентно, но и арогантно и грубо беше поведениета от страна на Румен Радев и то не само като за президент, но и като за главнокомандващ българската армия. Почти им нареди да върнат празна папката с мандата и по този начин започна да си изпуска нервите в намерението си да продължава да управлява без парламент, да управлява служебното правителство и да създава достатъчно дестабилизация на институционалната и политическата обстановка в страната. Радев преследва реализацията на целите си за президентска република.

Това заяви пред ФрогНюз анализаторът Осман Октай.

Повод за коментара му са острите думи на президента Румен Радев към "Продължаваме Промяната" - "Демократична България" при връчването на мандата за съставяне на правителство.

Според Осман Октай по този начин са се потвърдили съмненията защо държавният глава бави връчването на втория мандат, след като в понеделник Мария Габриел от ГЕРБ върна празна папка на президента и заяви, че има договорка за реализация на правителство с втория мандат.

По думите на Октай още в петък е можело да има редовен кабинет

"Държавният глава умишлено забави тази процедура и позволи през това време да се развият тези скандали около заседанието на ПП и тези записи да се публикуват, службите да бъдат намесени. Веднага след това реши да връчи мандата. Явно целта му е била да не се реализира и да няма работещ парламент, да няма нормално, работещо правителство и той да продължава да управлява така, както управлява вече 2 години", посочи Октай.

"Радев доказва тезата ми, че след последните избори ще бави връчването на мандатите до началото на месец април. Оказах се прав. Огромно е желанието на президента да дестабилизира държавата, парламентаризма и да дискредитира партиите с цел да реализира намерението си за промяна управлението на страната", допълни още Октай.

разговаря: Джесика Вълчева

https://frognews.bg/

16 Коментара

9999

преди 10 месеца

Г-н Октай, време е да спрете да правите политически анализи. Не харесвам Радев, но този път му свалям шапка.

Коментирай

911

преди 10 месеца

ГОСПОДИН ОКТАЙ,ВРЕМЕНИ Е ДА ОТИДАТ ПРИ БАЙ СТАВРИ КИРЧО И КОКОРЧО.РУМЕН РАДЕВ СПАЗИ КОНСТИТУЦИЯТА И НЕ МУ ПРИПИСВАЙТЕ НЕЛЕПИЦИ…

Коментирай

Борисова

преди 10 месеца

Г- Октай , вярвате ли си ?

Коментирай

Баба Злата

преди 10 месеца

Добре би било и те да са го разбрали като "нареждане", щото сами никога няма да се сетят.

Коментирай

ГолемиО анализатор

преди 10 месеца

Абе Октай, ти за нищо не ставаш, но да ти кажа. Мунчо ги спаси. Записът е от миналата неделя срещу понеделник. Ако им беше дал мандата във вторник, днес приключваха. Капиш? Та таковам у анализатора.

Коментирай

Бай Октай

преди 10 месеца

Бай Октай време е да се пенсионираш. На всяко гърне мирудия.

Коментирай

moitoi

преди 10 месеца

Османе...Османе...за кого казват...Дослукът му е на коляното??? Реджеп да желае независима Държава а Радев да не желае!!! За кого работи ДПС???

Коментирай

Зелена брада

преди 10 месеца

Октай ага, я се прибирай при ханъмата и си гледай рахата с турско кайве и бяло сладко. Изчерпан си вече, почна да говориш глупости в стремежа си да се харесаш на психодесния, евролиберален планктон.

Коментирай

Синус Косинус

преди 10 месеца

Теб пък кой те набеди за мъдрец ли, за интелектуалец. Давай го по-скромно, дори и да искаш много да те забележат.

Коментирай

Гусин октаЙ

преди 10 месеца

ВЪРВЕТЕ СИ!!!!

Коментирай

Гусин октаЙ

преди 10 месеца

ВЪРВЕТЕ СИ!!!!

Коментирай

инспектор дюдю

преди 10 месеца

Тоз човечец беше симпатичен, какво му стана изведнъж та се нахвърли срещу президента в защита на американски агенти и национални предатели. Винаги се е пазил от това да се разбере на чия хранилка е, явно този път са го активирали аварийно и бе сготвен без шикалкавене. А така искаше да се хресва на хората.

Коментирай

Yoyo

преди 10 месеца

Жабите отдавна станаха жабурняк .

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.