От утре нататък ще научим кое е по-тежко – принципите, повтаряни като мантра на оплезения електорат или 60-те милиарда за харчене през следващите няколко години

https://svobodnoslovo.eu/politika/ot-utre-natatak-shte-nauchim-koe-e-po-tezhko-principite-povtaryani-kato-mantra-na-oplezeniya-elektorat-ili-60-te-miliarda-za-harchene-prez-sledvashtite-nyakolko-godini/54506 SvobodnoSlovo.eu
От утре нататък ще научим кое е по-тежко – принципите, повтаряни като мантра на оплезения електорат или 60-те милиарда за харчене през следващите няколко години

От утре нататък ще научим кое е по-тежко – принципите, повтаряни като мантра на оплезения електорат или 60-те милиарда за харчене през следващите няколко години.

Принципите са винаги на хартия, поне у нас. Така беше, когато ПП, ДБ и ИТН се събраха с БСП в Четворната коалиция. Същото беше когато РБ влезе в правителството на ГЕРБ през 2014-та. Същото беше когато Иво Прокопиев сложи свои хора в първия кабинет на Борисов. По същия начин БСП, ДПС и Атака поставиха чучелото Орешарски като ликвидатор на КТБ, когато Слави и Борисов аха не направиха партия заедно. Самият Борисов стана главен секретар на МВР в кабинет с участието на НДСВ, ДПС и хора от БСП, а отцепниците от СДС родиха кабинета Беров и преди това се договориха с БСП за условията на прехода.

Харченето у нас е щафетна дисциплина. Парите на БКП, ДКМС, ТНТМ и прочее бяха потулени по време на управлението на СДС. Приватизацията на Жан я довърши Иван. Червените милиона произведоха сините милионери. ОДС доведе Царя, който доведе Кунева, която после създаде РБ, откъдето възникна ДБ и се роди идеята да продължим промяната. БСП роди всичко червено и патриотично у нас, което пък след много перипетии ни сервира своя шедьовър Костя.

Утре в Парламента принципи и харчлък отново ще се сблъскат в опит да се намери формула, по която хем държавата да бъде управлявана, хем парите – разпределени, хем принципите да не пострадат. Ако ви се струва невъзможно, проследете кариерите на Настимир Ананиев, Румен Йонков, Мая Манолова, Костя Рублин, Христо Иванов и останалите политически мигранти.

Все ще намерят начин. Има как. Защото всички те имат общ мотив – парите ви.

И докато се колебаете между принципи и пари, отговорът на задачата, макар и леко прикрит остана на масата, предложен от най-умелия в новото НС – работа, работа, работа.

Знам, че не вярвате, но това е пътя и само по него можем да стигнем донякъде. Иначе пак ще гледаме тумбаци, които вадят различни принципи от джобовете пред настръхналия електорат или бъдещи тумбаци, които прибират пари срещу нелепи обещания.

Виктор Димчев

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.