ОВО ЙЕ СТАНДАРТ, ОВО ЙЕ ЦЕЦКУ

https://svobodnoslovo.eu/politika/ovo-ye-standart-ovo-ye-cecku/19943 SvobodnoSlovo.eu
ОВО ЙЕ СТАНДАРТ, ОВО ЙЕ ЦЕЦКУ

Чадърът над Цветанов се оказа пропусклив. И явно подхвърленият хибриден апартамент с асансьор не е най-големият шок за „феновете” му. Докато материалът осмисляше колко века трябва да работи, без да яде, за да спечели пари за такива и толкова имоти, се оказа, че това е само върхът на айсберга. А надолу е кално, мръсно и тъмно.

Нещо повече. Разбрахме защо досега всички са чисти и невинни. Защото председателят на комисията по корупция всъщност се е топлил в сауна, която е случайно изградена на една още по-случайна тераса от 180 квадрата, която съвсем случайно е негова, без той да знае. При такива проблеми, къде да ти обръща внимание на някакви апартаменти и цени?!!?

Та как се спестява за седми апартамент след десет години държавна служба. Не, не се заяждам, мисля, че четивото ще е много полезно за всички, които се чувстват некадърници, защото работят от сутрин до вечер и са потънали в кредити.

"През периода м. 8.2012 г. - м. 6.2013 г. на Цветан Цветанов са изплатени парични обезщетения за безработица общо в размер на 1490,40 лв., в това число през 2012г. - 698, 40 лв., и през 3013г. - 792 лв." - това е по информация на господин Николай Цонев – една от жертвите на МВР Пикчърс.

Да, не са много пари. Не стигат за апартамент. Но са получавани, докато Цветанов е МИНИСТЪР по същото това време.

Още през март 2011 година е подаден сигнал от РЗС до НАП, за недекларирани близо 1 милион лева доходи на Цветанов и семейството му. Незнайно или по-скоро знайно защо, сигналът не е разследван. От сайта за разследваща журналистика Биволъ става ясно, че Цветан Цветанов е укрил над 505 000 лева доходи за периода 2003г. – 2013г. КОНПИ и НАП официално констатират несъответствие за 119 000 лева, но прекратяват проверката, като прикриват и манипулират данните.

НА ТОЗИ ФОН в документите на КОНПИ е посочено, че за 2012г и 2013г. Цветан Цветанов е получил обезщетение за безработица в размер на 1490 лева!

А и да си кажем направо – очаквате ли всички имоти, коли и т.н. на гуруто на управляващата шайка, да са заплащани по пазарни цени, или са правени отстъпки, равни на дарения?!? Както при седмия апартамент, намиращ се под енергийната защита! Защо ли редови държавен служител взема кредит, плаща по 100 % лихва за целия период и не получава и стотинка отстъпка от цената на жилището, а милионерът Цветанов получава такива драстични отстъпки. Може би, или по-точно – със сигурност, отговорът е ВЛАСТ И ВЛИЯНИЕ. Или може би рекет, корупция и търговия с влияние.

Въпросът е кой ще го разследва, след като проверяващите са затънали в моралната тиня редом с Цветанов.

И на фона на всичко това, ясно показващо не нарушение, а престъпление, Цветанов декларира, че в ГЕРБ имали МОРАЛЕН СТАНДАРТ!

Е, както казват братята сърби: Ово йе стандарт, ово йе Цецку!

Да им имам морала и стандарта!

И тъй като днес прочетох възмутена критика по отношение на „злобата, плюенето и проклятията на самоповярвалата си адвокатка Гунчева”, ще добавя, че също днес докато отивах на работа, видях една възрастна българка, облечена в много стари и износени, но хубави дрехи, без зъби, да се оглежда засрамено и да взема недоядена баница от една кофа за боклук. И да, злобна съм, ще проклинам, няма да се спра. Защото никой българин не заслужава животът в ада, който шайката ни наложи. Дори да гледаме отстрани нашите учители, съседи, приятели как мизерстват, фалират, как ги рекетират калинките на ГЕРБ. Да спомена и мой близък познат, който се самоуби, защото семейството му остана на улицата, след като гербавите го съкратиха и не можеше да плаща ипотеката си. Да, ще проклинам! Ще проклинам всеки един, който е крал от народа си! Никой от тях не заслужава милост!

И да напомня думите на Президента Радев в новогодишното му слово: „В изминалите месеци някои са загубили роднини и приятели. Други отново ще посрещнат празника в недоимък. Нека в тези часове и в следващата година не забравяме за тях. Когато отваряме сърцата си и подаваме ръка на слабите, получаваме от тях повече сила и смисъл, отколкото им даваме.”

Да не забравяме бедните. И да гледаме към тях през призмата на многобройните апартаменти на властта, придобити незнайно с какви средства. И да се питаме след като в държавата има толкова пари, защо допускаме хора да живеят по пейките и да ядат отпадъците от кофите за боклук. Защото това е, което ни прави човеци.

*В публикацията съм използвала информация от сайта на „Биволъ” и на „БОЕЦ”

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.