Пеевски: Шегичките и надиграването трябва да спрат! От ПП-ДБ зависи дали ще има избори 2 в 1

Нашите младежи трябва да са подготвени да управляват България, посочи председателят на ПГ на ДПС

https://svobodnoslovo.eu/politika/peevski-shegichkite-i-nadigravaneto-tryabva-da-sprat-ot-pp-db-zavisi-dali-shte-ima-izbori-2-v-1/127154 SvobodnoSlovo.eu
Пеевски: Шегичките и надиграването трябва да спрат! От ПП-ДБ зависи дали ще има избори 2 в 1

Нашите младежи трябва да са подготвени да управляват България, посочи председателят на ПГ на ДПС

„Не мога да разбера къде е проблемът, просто трябва да се изпълни договорката – г-н Денков да си отиде в образователното министерство, а ГЕРБ да решат кой искат да бъде в МВнР. ПП и ДБ опитват да изопачат нещата в медиите. Няма никаква претенция от ГЕРБ да вземе министерството“. Това заяви председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски пред журналисти по повод напрежението между ГЕРБ и ПП-ДБ относно поста министър на външните работи при предстоящата ротация.

По думите му ПП-ДБ трябва да изпълнят „договорката“.

„Ако ПП-ДБ си изпълнят написаното, ще имаме само европейски избори. Ако не си го изпълнят, вече г-н Борисов и ГЕРБ да решават. Това министерство трябва ясно да се каже, че е на ГЕРБ и те могат да решат какво да се случи. Тук е просто непрекомерното желание на ПП-ДБ да вземат още едно министерство. Ако го вземат, са взели всичко и ротацията е безсмислена.

Защо не ги чухме 9 месеца, когато имаха цялата власт в лицето на премиера и всички министерства? Най-нормалното е да се премери тежестта на партиите и да се види кой колко министерства трябва да има. Г-н Борисов направи огромна отстъпка, каза минимални корекции, значи ГЕРБ нямат никакви претенции, а те претендират да вземат едничкото малко министерство на ГЕРБ“, каза Пеевски.

ДПС ще подкрепи акад. Николай Денков за поста образователен министър, каза председателят на ПГ на ДПС.

„Шегичките и надиграването трябва да спрат. Каквото партиите са си играли, са си играли в чисто партийния интерес. Имаме изключително стабилен евроатлантически парламент, стабилно правителство. Не може заради някакви щения да намерим на някой уютно и топло кресло, защото някой е решил, че трябва да се настани във Външно, да бутнем държавата. Има си изключително добро място, той е добър образователен министър“, допълни Делян Пеевски.

Пеевски участва в Деветата Национална конференция на Младежите в ДПС, по време на която трябва да отчетат изминалия мандат и да избират ново ръководство. Форумът започна с химна на България и с химна на Европейския съюз.

Младите в ДПС: 25 години силата е в нас! Под това мото над 500 членове и симпатизанти на Младежко ДПС участват във форума.

Нашите младежи трябва да са подготвени да управляват България. Ние имаме уникални кадри и работим да развиваме нашата младежка организация и със сигурност те ще участват сериозно в управлението на България. Така Делян Пеевски се обърна към присъстващите.

На форума присъстват и заместник-председателите на ДПС Халил Летифов и Станислав Анастасов, зам.-председателят на 49-ото НС Филиз Хюсменова, Хамид Хамид, Джевдет Чакъров, евродепутатите Илхан Кючюк, Искра Михайлова и др.

Форумът бе открит от най-младите делегати и ще се проведе в две части - открита и закрита. За водещ на първата открита част бе избрана Хелин Байрактарова.

Цитати с послания от почетния председател на ДПС Ахмед Доган посрещаха делегатите преди да влязат в залата. Сред тях са „От възникването си ДПС винаги е залагало на младостта и бъдещето“, „..Най-значимото ми творение в живота е Движението за права и свободи, което Ви принадлежи във времето“, „Каузата на ДПС е твърде голяма, за да си позволим лукса да се борим помежду си и да спъваме развитието на младите хора“. Очаква се Младежко ДПС да има двама съпредседатели. Номинирани досега са Танзер Юсеинов и Ибраим Зайденов, както и Адем Чакалов и Рахим Юмерефенди.

Шефът на младежите в ГЕРБ Георг Георгиев също уважи мероприятието, както и гости от Европа, включително делегация от млади либерали от Северна Македония. Делегации от Косово, Кипър, Сърбия също дойдоха, както и представители на партньорски организации от Дания и Швеция.

Събитието започна с клип, в който кадри на партията разказват защо са избрали ДПС, а с кадри от множество лица се образува портретът на Доган.

На заседание на Централния съвет на ДПС на 17 ноември м.г. бе освободен председателят на младежкото ДПС Сезгин Мехмед. За временно изпълняващ длъжността председател на младежите бе избран Танер Кабил.

Източник: blitz.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.