Петър Бояджиев: Става нещо което ужасява високите етажи на ГЕРБ

https://svobodnoslovo.eu/politika/petar-boyadzhiev-stava-neshto-koeto-uzhasyava-visokite-etazhi-na-gerb/4202 SvobodnoSlovo.eu
Петър Бояджиев: Става нещо което ужасява високите етажи на ГЕРБ

Уморих се да слушам разни водещи да повтарят, ама, какво ще правите, ама не можете да махнете Гешев и тем подобни. Щом са стигнали дядо Петър, чак от Франция, да им каже, а на тях не им стига акалът, да го видят, макар че са в България, нека бъде.

Става нещо което ужасява високите етажи на ГЕРБ. Първо, Кьовеши има вече 9 свои прокурори в България, утвърдени от нея. Има право на 10, но не желае да приема троянски коне и още десетия го няма. Второ, в момента те са в съдебната палата и са в рамките на бюджета на ВСС, а Кьовеши няма доверие на Гешеф и няма намерение да работи с него.

Отговор, в момента правителството подготвя закон, който съвсем скоро ще се гласува и според който европейската прокуратура в България ще получи свой отделен бюджет, свой офис и своя техническа администрация. Гешев изолиран и европрокурорите имат само едни шеф и той се казва Кьовеши. МВР и правителството започват работа в екип с офисът на европрокуратурата в България. Тя има компетенция за 5 години назад, тоест да разследва всичко свързано с бюджета на ЕС през този период. Документацията е под контролът на правителството.

Всички знаем, че най-мащабните кражби през този период са с европари, включително и по герберските общини. Чадърът на Гешев пада. И на герберите остават само 3 изхода. Първо бягство в Дубай или Сърбия, не случайно Горанов ходи в Сърбия да си правят срещите. Второ софийският затвор и трето да си върнат власта с което късат веригата. И като удавник за сламка се хващат за сега за третото, доло правителството. Е нямат шанс. Кьовеши има кауза, има волята и компетенцията. Тя вкара в затвора толкова министри, колкото няма в цяла Европа. Тя има интерес да докаже своята ефективност и полза. Същото има и правителството и МВР. Така, че ще разберете защо Андрей Райчев вие като хиена, махнете Рашков. А и защо вият като хиени много други.

Черните дни за герберските върхове едва сега ще започнат. Те не са толкова глупави за да не го усещат и са в паника. И разбира се тук техният интерес съвпада 100 % с този на Русия. Та, накрая ще кажа, да благодарим на чичко Байдън, че дава едно рамо на правителството, срещу което вият копейките.

Да благодарим и на чичко Макрон, че даде едно рамо Кьовеши да стане европрокурор, иначе ако беше някой гевшек от западът, Гешев и Борисов щяха да си мяткат както си искат. А Кьовеши знае какво е мафията на изток. И така, нека им светне на водещите, какво щяло било да стане. Румънският сценарий, ако не и по лошо за герберската върхушка. А и леля Меркел вече се пенсионира.

 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.