Петков: Съжалявам прокуратурата, че има нужда да й нося допълнителна информация. Крайният списък е от 19 човека

https://svobodnoslovo.eu/politika/petkov-sazhalyavam-prokuraturata-che-ima-nuzhda-da-y-nosya-dopalnitelna-informaciya-krayniyat-spisak-e-ot-19-choveka/5267 SvobodnoSlovo.eu
Петков: Съжалявам прокуратурата, че има нужда да й нося допълнителна информация. Крайният списък е от 19 човека

Това е информацията, която представих и на пресконференцията. Това са хора, които отдавна са в публичното пространство с потенциал, че са извършили неправомерни действия. Съжалявам прокуратурата, че има нужда изпълнитената власт да й носи допълнителна информация по този начин и че иска доказателства. Аз съм тук, за да предам всичко, което е в моите ръце. Крайният списък е от 19 човека, фирме няма. Добавили сме хора като Младен Михалев-Маджо.

,

Това заяви премиерът Кирил Петков, който влезе на разпит в прокуратурата преди минути. Той носеше дебел плик с документи и изрази увереност, че прокуратурата вече има тази информация.

„Не съм тук да казвам кой е виновен и кой - не. Моят екип събра публичната информация за всички тези имена, които се въртят в последните 10 години. Една прокуратура би трябвало сама да си напише това домашно и да се сезира по публични данни. Това е част от техните задължения. Явно имат нужда от помощ. Ето, тук съм. Не намирам действията на прокуратурата като натиск, а като излишен PR“, добави Петков.

„От друга страна съм доволен, че започнаха да се чуват тези имена, които досега бяха изричани само в кулоари и коридори. Надявам се прокуратурата да предприеме някакви действия, след като министър-председателят им носи списъка на крака“, изрази надежда Кирил Петков.

Министър-председателят денс е на разпит в прокуратурата, за да отговаря на обвинението за списъка с имена на хората, които според него са отговорни за корупцията в страната. На свой ред Петков ще иска прокуратурата да отговори докъде е стигнала с разследването на ключови скандали като „Мата Хари“, „Барселонагейт“ и „Осемте джуджета“. Заедно с него е и началничката на кабинета му Лена Бориславова.

Петков и Бориславова бяха извикани, защото по време на срещата си с главния прокурор, инициирана от самия Иван Гешев, премиерът заговорил за имена и прякори на хора, които според него са виновни за корупцията у нас. Два дни по-късно той бе привикан, а вчера официално бе връчена и призовка.

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.