Петков: „Вятърът на промяната“ трябва да продължи. Ако се действа с този темп, няма да си познаем страната след пет години

https://svobodnoslovo.eu/politika/petkov-vyatarat-na-promyanata-tryabva-da-prodalzhi-ako-se-deystva-s-tozi-temp-nyama-da-si-poznaem-stranata-sled-pet-godini/8725 SvobodnoSlovo.eu
Петков: „Вятърът на промяната“ трябва да продължи. Ако се действа с този темп, няма да си познаем страната след пет години

Чувството ми е, че всички осъзнават, че на България не и трябват нови избори. Осъзнават, че е време да се запретнат ръкави и да се върши работа. Едни нови избори не биха дали по-различно разпределение, така че – сега е времето на тези политически партии да се съберат и да решат как да го сформират по най-добрия начин. Моята единствена надежда е „вятърът на промяната“, който дойде с нашето правителство да продължи, защото точно се набра някаква инерция и би било оптимално тази инерция да се продължи. Понеже, според мен, ако с този темп се действа и в тази посока, няма да си познаем страната сле

Това каза служебният министър на икономиката Кирил Петков, който посети фабриката за производство на велосипеди за износ в Пловдив.

Според него се усеща всеобщо убеждение у политическите сили в новия парламент за съставяне на трайно правителство. Първи сигнали в тази посока министърът е видял от европейските ни партньори, в лицето на техните посланици:

„Знам, че самият Брюксел държи да си говори с редовен кабинет, защото трябва да се поемат ангажименти. От разговорите с европейските посланици се вижда, че точно тези промени сега са много добре възприети. Затова много се надяваме, че което и да е следващо правителство ще обърне внимание на тези промени, защото за мен те са много по-оптимални и целеви, ще донесат много по-голяма прозрачност и добавена стойност за българската икономика“.

Според него няма време за пореден кръг избори, политиците  в парламента трябва да решат как да се сформира правителство.

В Пловдив служебният министър на икономиката присъства на подписването на крупен договор между българската компания за велосипеди и австрийски  производител на мотоциклети. С него тук  ще се изгради втора фабрика - за производството на „електробайкове“, предназначени за износ по целия свят.

     Източник: frognews

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.