Пипайте ги!

https://svobodnoslovo.eu/politika/pipayte-gi/23873 SvobodnoSlovo.eu
Пипайте ги!

Въздишка на облекчение се изтръгна от недрата на народа. Възстановиха кинопрегледите, ей! И всеки ден гледаме успехите на властта, мляскаме и въздишаме да не пропуснем поредната крачка. Единодушно обмислена, още по-единодушно извървяна и най-единодушно призната Нему.

"Дубрутро!" - министри на екрана! По обяд - пак те, а вечер - Той или Кой. Малко са ни обаче лакърдиите от телевизорите. На конгреса им го казаха: слезте при хората, искат да ви пипнат, да се докоснат до Вожда и светлите Му примери, а ний целокупно ще ви следваме. Какво сияние! И ето - Цветан Цветанов трима министри накуп повел в Пловдив, на форум за културно-историческо наследство и дигитализация (Ко? Не-е-е!). Наточили се, цъфнали, министрите им били кахърът. На, водят им ги.

Туй ни чака. Захар ще ръсят, мед ще капе от устите им. Ще венцеславят, ще пудрят, ще обвиват в целофан и ще се перчат колко са велики, как в тях са ножът и хлябът, и многото пари...

И друг вариант няма, нали знаете? Ще очакват да им целуваме краката и пешовете на прескъпите костюми, и върховете на обувките от крокодилска кожа, и златните бутонели. Па сетне Той от екрана цинично нарцистично ще се изхихика, че министрите Му са били сред народа и той е предоволен от светлите Му дела.

Министри за чудо и приказ, най-вече за показ. Тепърва ще ги развеждат по форумчета, конференцийки и детски площадки. С влажни очи ще казват колко ни мислят и как душите им барабар с нашите плачат. А ний да им вярваме. И да ги пипаме за адет!

Ина Михайлова

Резултат с изображение за цветанов борисов

http://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.