ПЛАЩАМЕ ПОВЕЧЕ, ЗА ДА ИЗДЪРЖАМЕ ХРАНИЛКАТА

https://svobodnoslovo.eu/politika/plashtame-poveche-za-da-izdarzhame-hranilkata/21191 SvobodnoSlovo.eu
ПЛАЩАМЕ ПОВЕЧЕ, ЗА ДА ИЗДЪРЖАМЕ ХРАНИЛКАТА

Както виждаме от приетият вече държавен бюджет за 2019 година, ТОЛ системата ще струва 225 милиона лева /засега, по стара и утвърдена традиция вероятно ще станат двойно/, като се предвижда само през първата година – 2019 , да се съберат също 225 милиона от ТОЛ-такси, тоест се очаква българите, които имат парите и нахалството да искат да пътуват, както и бизнеса, да се бръкне да извади тези стотици милиони. Като изрично са променили закона и така, че ако не си платил такса, да не може да излезеш с колата си извън България, нито да минеш технически преглед. Заедно с увеличения данък.

И може би си мислите, че тези пари ще отидат за по-добри пътища? Защото то и новите магистрали са като в центъра на Африка, а какво да говорим за третокласните и дори второкласни пътища, които се родеят с лунен пейзаж. Ами няма да са те!

Понеже феновете на ГЕРБ и обединените идиоти са многобройни, общо взето повечето интелектуално недостатъчни, некомпетентни и откровено казано – прости, не можещи да оцелеят при свободна конкуренция, затова партията-майка трябва да им потърси топли местенца. И ето че се откриват едни около 700 нови работни места за наши хора. И ще им плащаме заплати, осигуровки, служебно облекло, за да могат да ни събират парите. Колко подобни агенцийки, комисийки, служби и какво ли още не се създадоха.

Като общият принцип е, че с увеличаването на броя им, коефициентът на полезно действие на държавата рязко намалява!

Държавната администрация на брой вече достига почти един милион души. На някакви си 6 милиона граждани. Ами би трябвало да се чувстваме добре обслужени, защо ли не се случва?

Може би защото се слагат на хранилка именно хората, които не биха успели да се издържат сами в частния сектор, които са некомпетентни и никой не би ги наел. И за които партийната повеля стои много над законите на държавата.

Колко ни струват? Буквално! Милиарди левове на година! Заедно с всички им екстри за осигуровки, които ние им плащаме, дрехи за облекло, задължително четири пъти в годината премии, 13-та заплата, командировки до екзотични дестинации, безкрайни семинари за обучения /защо ли пък нищо не научават от тях?/….а когато отидеш за услуга в администрация, те гледат, все едно си отишъл да им искаш благотворителен обяд да те черпят.

ТОЛ системата по стара българска традиция допълнително ще усложни пътната обстановка, обслужването и живота на българите. Вече се вижда по изискванията как са се нахъсали да пишат актове и наказателни постановления за нарушения.

Не че принципно е лошо нещо. Но хайде когато пътищата ни станат като в Швейцария, да въведат ТОЛ система. Защото един път плащаме от данъците си за пътищата, след това данък МПС, след това от вноската на България в ЕС, която се връща под формата на пари по европроекти за инфраструктурата, а накрая отново да си плащаме за удоволствието да не сме крепостни селяни и да стоим на едно място.

Докато не ги спрем, ще измислят нови и нови и нови служби, защото СИ СЪЗДАВАТ ЕЛЕКТОРАТ! АДМИНИСТРАЦИЯТА И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА И БЛИЗКИ. ЕДИН МИЛИОН….ЗАМИСЛЕТЕ СЕ! С ВСЕКИ ЛЕВ, КОЙТО ДАВАМЕ ЗА БЕЗУМИЯТА ИМ, НИЕ ПОДКРЕПЯМЕ И УКРЕПВАМЕ ВЛАСТТА ИМ.

Трябва да се сложи край на това безумие и алчност! Лилиту продължава да си взема заплата и бонуси като министър на ПредЦедателството, за смях и на кокошките, НИЕ МЪЛЧИМ! Увеличават ни всичко – МЪЛЧИМ!

Дори не знаем вече какво да искаме. Оставките само не са решение. Ако не се събори цялата прогнила система, ще ни завлече на дъното, от където няма измъкване.

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.