Плюнките в лицата на депутати са плюнки в лицата на всички ни. Деца, не правете като тези чичковци

https://svobodnoslovo.eu/politika/plyunkite-v-licata-na-deputati-sa-plyunki-v-licata-na-vsichki-ni-deca-ne-pravete-kato-tezi-chichkovci/111129 SvobodnoSlovo.eu
Плюнките в лицата на депутати са плюнки в лицата на всички ни. Деца, не правете като тези чичковци

Датата е 1 юни. По случай Деня на детето в парламента са поканени малчугани, които да видят от първа ръка как се коват законите в една парламентарна република. Вместо това обаче невинните детски очи стават свидетел на чутовен скандал между депутатите от “Продължаваме Промяната” и “Възраждане”. Звучи ви познато, нали? Има защо.

Гореописаният сюжет е от миналата година. Днес обаче подобна сценка отново се разигра в пленарна зала навръх Деня на детето. Главни действащи лица отново бяха представителите на партията на Костадин Костадинов и “Продължаваме Промяната” - “Демократична България”. 

Напрежението ескалира до невиждани размери, след две декларации, прочетени от трибуната от парламентарните групи на двете формации. Освен острите реплики, бутането и “Ела ми, бе!”, които за съжаление сме приели за част родната действителност и нормално ниво на политически разговор, се стигна и до друго - дърпане, плюене, одрани бузи, счупени очила и гнусни плюнки, полетяли в пространството на пленарна зала. 

Господа, извинете, но не сте на полето. 

“Да запазим доброто дете в себе си, което не прави пакости”. 

С тези думи на председателя на НС Росен Желязков започна днешното заседание на парламента. Никой обаче явно не подозираше какво ще се случи само минути по-късно. Катализаторът на всичко случило се, се оказа декларацията на “Възраждане”, в която бяха замесени записите от заседанието на Националния съвет на ПП, разпространени от отцепилия се вече депутат Радостин Василев. ПП бяха обвинени в национално предателство - теза, която накара “Възраждане” дори до внесе сигнал до прокуратурата за “престъпление против републиката”. 

ПП не останаха равнодушни на това. Явор Божанков хукна към трибуната, за да отговори с контрадекларация, но още по пътя Цончо Ганев от "Възраждане" го “предупреди”, че ако каже “и една дума за декларацията”, ще види “какво ще му направи таблетчето”. 

"Говореха за меки китки. Двамата с Цончо с г-н Костадинов най-много ни съмняват в това отношение", каза Божанков и тогава пленарна зала се взриви. 

От “Възраждане” се засилиха към трибуната, а депутатите от ПП-ДБ наобиколиха Божанков в опит да го бранят. Стигна се до викове, дърпане, бутане. Манол Пейков от ПП-ДБ се оказа с одрана буза. Депутат от “Възраждане” - със счупени очила. 

Един клип обаче не излиза от съзнанието ми - полетялата плюнка от устата на Цончо Ганев от “Възраждане”. Излагате се, господа. 

Излагате се грозно. Махленски се излагате. Държите се като маймуни, чието място е много, много далеч от сградата на Народното събрание. Това не е нивото на политически дебат, което избирателите ви искат да видят. Това не е нивото, прилично за една съвременна демократична държава, в каквато претендираме, че живеем. 

Плюнките в лицата на депутати не са примера, който трябва да давате. Скъпи деца, не правете като тези чичковци.

Плюнките в лицата на депутати са плюнки в лицата на всички ни. Не ви плащаме за това. 

Джесика Вълчева

frognews.bg

1 Коментара

moitoi

преди 11 месеца

Джесика...???Лорер ако ми беше казал и на МЕН-Озапти си ПЛЕМЕТО ...!!! Щях да му ИЗПРАВЯ арабския НОС!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.