Подготвят споразумение с миньорите. Спират ли протестите?

https://svobodnoslovo.eu/politika/podgotvyat-sporazumenie-s-minyorite-spirat-li-protestite/117702 SvobodnoSlovo.eu
Подготвят споразумение с миньорите. Спират ли протестите?

Министърът на енергетиката и неговият екип, заедно с депутати, в момента подготвят споразумение с протестиращите миньори и енергетици. 

Не е ясно какво ще е неговото съдържание или какви са постигнатите договорености, тъй като срещата между демонстрантите, синдикатите и властта, не беше изцяло публична. 

Въпреки провокациите, които идваха в залата за преговори през цялото време, изглежда, че сагата ще приключи днес - или поне ще даде началото вече на преговори по същество между властта и миньорите. Журналисти не присъстваха на среща, а излъчването на живо не бе позволено. Стигна се и до скандал между депутати от “Възраждане” и Делян Пеевски.

Представителите на протестиращите отидоха на среща днес в Народното събрание след пет поредни дни на блокади заради така наречените териториални планове за регионите, които ще бъдат засегнати при преминаването към зелена енергия. 

На срещата трябваше да бъдат дискутирани конкретните стъпки към енергийния преход във въглищните региони Стара Загора, Перник и Кюстендил. Смяната в мястото на преговорите стана късно снощи, след като демонстрантите отказаха да се срещнат с премиера в Раднево.

Експерти вече няколко пъти посочват, че исканията на протестиращите енергетици са нереалистични. Пред ФрогНюз Мартин Владимиров увери, че със затварянето на централите България няма да остане без електричество.

frognews.bg

8 Коментара

мсг

преди 7 месеца

Да не би Мафтин Димитфов да се е омъжил и да си е сменил презимето на Владимиров. Щото експертоността му е дъщата, т.е. никаква.

Коментирай

weakener

преди 7 месеца

Някой си продаде задника.....За останалите - късата клечка и студена вода!

Коментирай

Червената шапчица

преди 7 месеца

- Скъпа, прочетох в Нета, че тази година ще успеят в бизнеса само астралните знаци, които имат рога -Овни, Телци и Козиризи, а аз съм Скорпион. Какво ще правим? - Не мрънкай, скъпи, аз каквото можах - направих. И ти ще имаш голям успех...

Коментирай

Мина

преди 7 месеца

Некви “експерти” се били произнесли! Давайте, обещаха ви 36 заплатки! Все пак може и да сте служители на мамона и национални предатели! Публикувайте имената на “ преговарящите” с дявола! Сега ще ви видим! Закривайте енергетиката и националната независимост на България! Ако това сте направили, мишки, сте за разстрел! И ще си понесете отговорността! Имена- кои преговарят! И какво?! Няма да има прошка за вас! Смърт за предателите! Само посмейте да предадета енергийната самостоятелност на България! Копелета!

Коментирай

Червената шапчица

преди 7 месеца

Разбраха се! Кабинетът готви споразумение с миньорите и енергетиците, протестът спира ---- Димитър Манолов предаде четата... за малко пари, разбира се.

Коментирай

Мина

преди 7 месеца

Каква изненада?! Явно ке се тепаме, боклуци недни! Ако това сте направили, да пукнете всички продажници до последния! Ке се тепавиме, копелета недни! Анатема и смърт за предателите и продателите на България!!!

Коментирай

Вероника Петрова

преди 7 месеца

Аз не разбирам как може да има споразумение между тия мощеници ,продажници от властта и миньори , енергетици. Нима ще върнат договора ,който изпратих екстренно а в Брюксел или ще го предоговорят.Пак бяха измамени хората. Жалко !!!

Коментирай

Мина

преди 7 месеца

Ако енергетиците предадат България- не ме търсете! Тая сган не е народ! Заслужава да бъде заличена и изтребена като индианците! Даже вече съжалявам, че се включих! Българино- толкова си алчен и жалък! Ти не заслужаваш да те има! Дано бъдеш затрит! Бързо! Дано заселят на земите ти по- живи хора-зачитащи и ценящи земята ти! Ти не заслужаваш нито Левски, нито Ботев! Ти си жалък и алчен! Пожелавам ти да бъдеш изтрит завинаги от историята! Дано никой не се сети за мръсния ти алчен ген! Бъди затрит, сган, която нямаш право да се наречеш “българин”! Да пукне завинаги Бай Ганю и Андрешко! Ти не си наследник на Дуло! Затова ще умреш!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.