ПОРЕДЕН ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ГАФ НА МУТРАТА

https://svobodnoslovo.eu/politika/poreden-diplomaticheski-gaf-na-mutrata-2/16730 SvobodnoSlovo.eu
ПОРЕДЕН ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ГАФ НА МУТРАТА

Отново Борисов доказа, че между ушите Му е вакуум. И направи сериозна дипломатическа издънка, с която със сигурност ще се влошат отношенията ни с Гърция.

Той, да знаете, водел разумна политика. Явно под това има предвид слагачеството пред Ердоган и присъствието в Турция точно на националния ни празник, когато честваме Освобождението на България от турско робство. Да плюеш съседите си - също членове на ЕС и християнски православни държави, за да си запазиш собствените интереси, макар и изглеждащо разумно, по-скоро е пораженческо. Защото първи Борисов клекна пред Ердоган и се съгласи да бъде лобист на Турция в Брюксел.

Мъдрата политика не е сами да се спасяваме. Защото, ако погледнем историята, точно така България пада под турско робство - като се опитва сама да се спасява и всяка от трите български държави тогава сама да се договаря. И от това, че някои български владетели стават васали на султана, само и само мир да има, резултатът е петвековно робство.

Вместо нагаждачество, страхливост и помиярска политика, трябва да има обща твърда политика не само на ЕС, но и на всички държави, които се явяват външна граница на съюза на Балканите. Защото, ако Ердоган нещо не е на кеф и прати мигрантите на нашата граница, ще ни оставят да се справяме сами. Както сега ние гледаме Гърция, а Борисов дори ги упреква и им се подиграва. Което е грозно и недопустимо. Защото те поне се защитават и пазят държавния си авторитет и суверенитет.

Докато "разумният" Борисов предизвиква само презрение!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.