Пожелавам на новоизбрания Български патриарх Даниил здраве, дълголетие и благополучни дни начело на Българската Патриаршия!

https://svobodnoslovo.eu/politika/pozhelavam-na-novoizbraniya-balgarski-patriarh-daniil-zdrave-dalgoletie-i-blagopoluchni-dni-nachelo-na-balgarskata-patriarshiya/137136 SvobodnoSlovo.eu
Пожелавам на новоизбрания Български патриарх Даниил здраве, дълголетие и благополучни дни начело на Българската Патриаршия!

Пожелавам на новоизбрания Български патриарх Даниил здраве, дълголетие и благополучни дни начело на Българската Патриаршия!

Изборът на предстоятел на Българската православна църква – Българска Патриаршия идва в момент на изпитания и смут за цялото човечество. Ето защо обръщаме поглед към патриарх Даниил с надежда да отстоява единството и автокефалността на нашата църква и добруването на Отечеството. Да въздига вярата, че Православната ни църква ще остане пазител на живота, крепител на мира и стожер на своята историческа мисия да бъде нравствена опора на българския народ, да го води към духовен възход, да му дава упование и напътствие в трудни дни.

Независимата Българска Патриаршия е безценно наследство от нашето многовековно минало, нравствена крепост и исторически подвиг, всеотдаен покровител на християнската вяра и националното ни съзнание. Във времена на униние нашите църковни водачи и православният клир неведнъж укрепваха моралните ни сили, просвещаваха и напътстваха, и в крайна сметка винаги съумяваха да преведат българите през не една духовна зима или чуждо потисничество.

Към ярката плеяда вечни духовни закрилници на България се прибави и блаженопочившият патриарх Неофит, който се радваше на дълбока почит и с мъдрост, такт и личен пример ни насочваше по спасителния път на християнските и общочовешки ценности.

Вярвам, че във високоотговорното си служение патриарх Даниил ще бъде воден от любовта си към Бога и хората. В днешния тържествен ден му пожелавам да съхранява единството на православието; да въздига авторитета и достойното място на Българската Патриаршия в семейството на православните църкви; да отстоява нейната градивна роля в обществото и да укрепва с търпение традиционно добрите отношения между религиозните общности в България; да насърчава ревностно съпричастността, милосърдието и щедростта към нуждаещите се. Нека в сърцето на Негово Светейшество не спира да отеква топлата грижа за духовенството, храмовете, манастирите и миряните.

Бог да пази България!

Румен Радев 

7 Коментара

Червената шапчица

1 day before

АФП: БПЦ избра патриарх, подкрепящ руската инвазия в Украйна '' Явно лош ден за българския евроатлантизъм. А щеше да е много добре, ако новия български патриарх подкрепяше евроатлантизма, бандеризма и неонацизма,убийствата на руснаци , разкола в православната църква и ПЦУ , ЛГБТ движението, Истанбулската конвенция , ислямизацията на Европа, зелената сделка , ковид ваксините и всички други извращения на Световното (Еврейско) Правителство.

Коментирай

Червената шапчица

1 day before

Днес БТВ се оляха с гнусна пропаганда срещу новия патриарх.

Коментирай

Червената шапчица

1 day before

Футбол.. - Белингам е афро-английския Мумбапе. Добре диверсифицирания отбор на англо-саксите, струващ 1.1$ милиарда, победи на косъм Путинова Словакия, струваща 100$ милиона(10 пъти по-евтин отбор). Следва разгром от добре диверсифицания отбор на Швейцаро-Албания.

Коментирай

Червената шапчица

1 day before

Архимандрит Никанор: Моят патриарх е Вартоломей, напускам църквата! ? Боко Тиквата - Вартоломей награди Борисов с най-високото отличие на Вселенската патриаршия.... Тъпак....

Коментирай

Червената шапчица

1 day before

АФП: Нов приятелски настроен към Кремъл патриарх на БПЦ. Академик Денков завижда, че Вартоломей награди Борисов....

Коментирай

ГРЪЦКИЯТ ПОП

1 day before

"бъде нравствена опора на българския народ, да го води към духовен възход" - абе румене радеф, лицемернико, защо нито веднъж публично не се обяви против провеждането на парада на лъгъбътъ извращенията в София?! Нали провеждането на такъв парад на ненормалността е срещу "нравствената опора и срещу духовния възход"!! Банкянският изверг и другият Свинян ПеефСАЩски какво да ги коментирам - те мразят България, мразят християнските ценности! Носят се солидни слухове, че американският посланик и изверг е казал на ПеефСАЩски: УБИЙ БЪЛГАРИЯ!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.