Премиерът Димитър Главчев: Изпълняваме задачите си като служебен кабинет, но не губим сетивата си за нуждите на българските граждани

https://svobodnoslovo.eu/politika/premierat-dimitar-glavchev-izpalnyavame-zadachite-si-kato-sluzheben-kabinet-no-ne-gubim-setivata-si-za-nuzhdite-na-balgarskite-grazhdani/134243 SvobodnoSlovo.eu
Премиерът Димитър Главчев: Изпълняваме задачите си като служебен кабинет, но не губим сетивата си за нуждите на българските граждани

Притчата „Приказка за стълбата“ на Христо Смирненски получи всеки един от министрите в началото на днешното правителствено заседание. Творбата се падна на тазгодишната матура по български език и литература.  „Смятам, че е подходящо в навечерието на един от най-светлите български празници – 24 Май, да си я припомним всички“, посочи министър-председателят Димитър Главчев. „Човек не трябва да губи сетивата си, камо ли сърцето и паметта и да си спомня откъде е тръгнал“, отбеляза още Главчев.

 

Премиерът посочи, че служебният кабинет има кратък хоризонт и конкретни задачи като организирането на честни избори, но въпреки това няма как да остане „ глух и сляп“ за това, от което се нуждаят българските граждани. Министър-председателят даде пример с подкрепата на правителството за академичната общност, която очакваше полагащото й се от началото на годината финансиране.

 

Още в понеделник по сметките на университетите МОН преведе 39 млн. лв. Допълнително се осигуряват още 40,7 млн. лв. По този начин, с общия ресурс от близо 80 млн. лв. ще може да се увеличи заплатата на всеки университетски преподавател с 290 лв. в държавните висши училища. С 12 % ще се увеличат възнагражденията и на административния персонал и научно- изследователския състав на университетите. Близо 7,5 млн. лв. ще бъдат разпределени за увеличаване на докторантските стипендии. „Това показва какво е отношението ни към академичната общност и е добре, че в навечерието на 24 май се случва всичко това“, подчерта министър-председателят Димитър Главчев.

 

1 Коментара

Главчев е пълно олицетворение на модела ГЕРБ и на Боко Тиквата

4 weeks before

Ликуй, народе! България тегли $20 МИЛИАРДА заем от EXIM Bank за 7-и блок на АЕЦ „Козлодуй” България е в реални преговори с американската държавна банка за експортно застраховане EXIM Bank за осигуряване на финансиране под формата на заем за изграждане на новия 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“. Това стана ясно от съобщение на Министерството на енергетиката за днешната среща на служебния енергиен министър Владимир Малинов, който е на посещение в САЩ, с Рита Люис – председател на борда на директорите и президент на EXIM Bank.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.