Премиерът Киро щедро даде на всеки бежанец от Украйна у нас по 40 лева на ден и зажали хляба на българина

https://svobodnoslovo.eu/politika/premierat-kiro-shtedro-dade-na-vseki-bezhanec-ot-ukrayna-u-nas-po-40-leva-na-den-i-zazhali-hlyaba-na-balgarina/4539 SvobodnoSlovo.eu
Премиерът Киро щедро даде на всеки бежанец от Украйна у нас по 40 лева на ден и зажали хляба на българина

В началото на днешното заседание на Министерския съвет (МС) премиерът Кирил Петков очерта пред министрите и медиите основните приоритети, заложени за работата им днес.

"Днес имаме много важни теми за обсъждане. Ще приемем допълнителните средства за зърнени култури, за да осигурим продоволствието на България до 2023 г.

Искаме да сме сигурни, че независимо от какъв сценарий хлябът на българина ще бъде на масата", заяви Петков, който обаче преди дни не успа да отговори колко струва един хляб у нас.

"Приемаме европейската директива за временна закрила за украинските бежанци в България.

Приемаме и помощта от 40 лева на ден на всеки украински граждани, който търси закрила у нас.

Искаме да сме сигурни, че можем да направим условията за тези бежанци добри и да ги включим като част от българското общество.

Включително да им намерим в много къс срок работа", посочи Петков.

А колко е процентът на безработните българи, останали без поминък заради фалиращите бизнеси у нас, не стана ясно.

Повече подробности вероятно ще се разберат след края на заседанието.

blitz.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.