Прочутата къща в Барселона ЩАБЪТ С КОДОВО ИМЕ „ЛЮБОВНО ГНЕЗДО”

https://svobodnoslovo.eu/politika/prochutata-kashta-v-barselona-shtabat-s-kodovo-ime-lyubovno-gnezdo/5398 SvobodnoSlovo.eu
Прочутата къща в Барселона ЩАБЪТ С КОДОВО ИМЕ „ЛЮБОВНО ГНЕЗДО”

Прочутата къща в Барселона

ЩАБЪТ С КОДОВО ИМЕ „ЛЮБОВНО ГНЕЗДО”

Първо давам новините от днес, а после мои разследвания за случая

1️⃣ *** Първа новина ***

Испанските власти са изпратили материали по разследването, станало известно като "Къщата в Барселона" на вътрешното министерство, съобщи вътрешният министър Бойко Рашков. Според Рашков, документите са много и сред тях има и снимки. "Според тях по отношение на тази къща там най-вероятно се касае за схема за пране на пари. И за голямо съжаление там се споменава името на бившия министър председател Борисов. Обвинения конкретни няма. Това е, което пише там и това ви казвам и аз", каза Бойко Рашков.

2️⃣ *** Втора новина ***

"По т.нар. казус "Барселонагейт", миналата година има образувано досъдебно производство по което тече интензивно разследване, допусната е финансова експертиза, целта на която е "събиране на доказателства за произхода на едни средства. Делото е образувано за пране на пари", каза ръководителят на Спецпрокуратурата Валентина Маджарова.

.

💥 *** и АЗ, ЖУРНАЛИСТЪТ

Така поредните мои разследвания за прането на пари и обекта като негов щаб започват да се потвърждават официално, макар и засега частично, макар и с години закъснение .

Давам линк към един от последните ми постове по тази афера.

https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/2715787655203823

23 февруари 2020 г. •

ЕДНА КЪЩА В БАРСЕЛОНА,

ЕДИН ЩАБ НА ПЕРАЧИ НА ПАРИ,

ЕДИН ВАЛУТЕН БОРД

Под поста в коментар съм допълнил, че Чаушевият род е от Батак, има клонка и в Пещера, тясно свързана с партизанския отряд "Антон Иванов". Пещера е посочена, понеже по онова време баща му е бил един от зам.командирите на местното поделение, (производно на 49 армейски инженерен полк.) В официалната му биография не ясно какво е правило това лице до 1993 г. - т.е. е спестена Мултигруп. Спестени са и ред компании, в които участва и е участвал и/или ръководил и ръководи, вкл. управителни и надзорни съвети. Освен това обучението му в Москва трае цели 9 години, което е невъзможно. Та възникват разни въпроси какво друго е правено или изучавано в оназци столица през това време.

.

И този линк ви давам

https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/2184102715038989

23 май 2019 г. •

ЕДНИ МРЪСНИ ПАРИ – ПРЕДСТАВЕНИ КАТО ЛЮБОВНА ВРЪЗКА НА ПРЕМИЕРА НИ В БАРСЕЛОНА

.

Няма как да ви дам линк към още едно друго мое разследване, в което също фигурира барселонският обект - тогава нямаше Интернет. Но Народната библиотека "Кирил и Методий" или Софийската градска (на пл. Славейков) или областните са ви под ръка. То е направено преди повече от четвърт век - преди 28 години и излезе като поредица във вестник "Труд" в самото начало на 1994 г.

Давам заглавието на поредицата и анонса, с който тя се откри:

---------------------------------------------------------

**** "Мултигруп" простря пипала на 4 континента.

В ИГРАТА ЗА МИЛИАРДИ НЯМА ПРАВИЛА

В нея (бел;: гангстерската война) заглъхна ехото от битката за банково-икономическо и политическо пространство у нас. Отговор на въпроса защо се води битката, кои са скритите трезори с многото пари и какво е мястото на "Мултигрупата" в нея и нейните интереси ще се опита да направи "Труд" в няколко поредни публикации.

Трагични злополуки, бизнес-афери и драматични политически промени както в България, така и в региони на хиляди километри оттук обвързват развитието на родния капитал със световната политика и икономика. Противоречията кой и как да закупува и продава страната, кой и как да вкарва чуждите капитали у нас, какви са връзките им с едни или други наши предприемачи раждат люти конфликти, разтърсващи страната.

------------------------------------------------------------

.

Факт е - още в най-самото начало на гнусния ни преход, аз с това разследване се озовах на онзи, толкова нашумял и скандален днес обект.

Там, в Барселона, там, където са били запознати един момък-неуспешен борец и една несъстояла се актриса: убитият милиардер-олигарх Илия Павлов на „Мултигруп” и Дарина Павлова чрез един виден „немски” – нашенски соцпродукт „бизнесмен”, (Зографски) който освен собственост в Барселона после у нас „придоби” Японския хотел в столицата, които пък после го „придобиха” олигарсите Маринела и Ветко Арабаджиеви и тепърва ще се „продава” и „придобива” до безкрай (както например националните ни телевизии).

Там, в онази Барселона е станала сгледата на бъдещата, но несъстояла се актриса и несъстоялия се борец - олигарх. Има дори снимки от голото парти в басейна, но сега не ми се рови по архивите ми, за да ги публикувам отново. Било е преди идването на демокрацията – през 1988 г.

За това разследване бях отличен с Голямата награда за разследване (не е българска, с международен произход е), в чиято мотивировка е записано освен другото и това - "направено с опасност за живота". Истина е - само моят професионализъм и може би доза късмет ми помагаха. Скулпторът, който беше направил отличието, което ми се се връчи с дипломата, сякаш беше пророкувал – рано или късно перото ще счупи, ще разреже, ще победи меча. /меча на КГБ, ДС и техните наследници/

.

Къщата - любовно гнездо, както се предполага на манИкенката Бориславао Йовчева и нейното дето - засега с неизвестен официално баща, освен всичко останало, а всъщност преди всички останало, се оказа и ЩАБ!

Стартира поредното "бутане" в "правилната посока" на една от основните партии у нас. /за "бутането" и "правилните посоки", които водят в напълно различни посоки, прочети края на предишния пост/.

.

И последно ще завърша с откъс от разследването ми за прочутата къща. Един от постовете в него завърших така:

„Въобще цялата предизборна истерия на партийни нападки и „разкрития” у нас е накрая да ви спретват едно фейк шоу, в което Борисов (Решетников – съветски и руски гененерал от КГБ и руските спецслужби) ви спасява от Нинова (Решетников) и Радев (Решетников).

Или обратното: Нинова (Решетников) и Радев (Решетников) ви спасяват от Борисов (Решетников).

Или колективният Решетников - замисленото общо ОФ /Решетников/ заедно с Доган (Решетников) ви спасяват от единичните партийни Решетникови. /преди три години визирах бъдещата тогава, а сега вече действаща коалиция/. Звучи като перверзия и фантазия, но това е действителността ни.”

И не само тогава, но и сега, тези дни, това е действителността.

ЗАСЕГА.

НО НЯМА КАК ДА Е ВЕЧНО.

НЯМА ДА Е ВЕЧНО!

Григор Лилов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.