Проф. Михаил Константинов: Западът се държи като група бройлери, водени от сляпа кокошка

https://svobodnoslovo.eu/politika/prof-mihail-konstantinov-zapadat-se-darzhi-kato-grupa-broyleri-vodeni-ot-slyapa-kokoshka/25209 SvobodnoSlovo.eu
Проф. Михаил Константинов: Западът се държи като група бройлери, водени от сляпа кокошка

За никаква интеграция в Европа на мюсюлманите не може да се говори, смята проф. Михаил Константинов в интервю за „Фокус“.

„Това, че отделни хора от арабски произход и разни други чужденци успяват да се интегрират е факт, но масите абсолютно не са способни да се интегрират“, твърди той. Според него така лигаво, както се действа срещу тероризма, проблемът няма да бъде решен.

Западът се държи като група бройлери, водени от сляпа кокошка, категоричен е проф. Константинов.

„Европа по някакъв изключително тъпанарски начин дава помощи на всички, които очевидно не заслужават тези помощи. Ние самите я правим привлекателна спрямо хора, които идват тук, не споделят нашите ценности и няма да ги споделят“, казва още той.

Цялото интервю на проф. Михаил Константинов за „Фокус“:

- Проф. Константинов, няма да ви питам кой може, ще ви питам кой не може да се справи с тероризма? Управниците на света, политиците, специалните части?

- Аз ще ви напомня една стара максима, а именно, че всеки проблем има решение. Ако няма решение, значи не е било проблем. При сегашната парадигма за права, индивидуални права на човека, мулти-култи и разни такива неща, по този въпрос решение няма. Иначе, естествено, решение си има. По този лигав начин, по който се действа срещу тероризма, той очевидно все повече ще се разраства. Трябва да бъде съвършено ясно, че със своите действия терористите се поставят извън човешката общност, следователно спрямо тях би трябвало да се прилагат по-особен вид закони. Разбира се, аз не призовавам в никакъв случай за беззаконие, но промяна в законодателството в съответния смисъл. Ето например нещо много важно – след всеки такъв терористичен акт т.нар. социални мрежи се пълнят с възторжени съобщения, включително от близките на терориста, от гордата майка, която е отгледала такъв герой на исляма и как тя се гордее с детенцето, което е избило хората и сега то в момента е в рая и там съответно се занимава с девиците. По същия начин, както е обявено за престъпление рекламирането на нацизма, по същия начин хората, които изказват подобни становища в мрежата, трябва да бъдат моментално осъждани и отстранявани от обществото. На терориста трябва да е абсолютно ясно, че със своето поведение ще причини тежки неприятности на своето семейство и на своите близки. А терористите, между впрочем, в много случаи обичат своите семейства, както други хора. Освен това, семействата на терористите получават помощи от ислямистки фондации и това става нещо като бизнес. Детето избива хората, става герой, а семейството получава материални облаги. Това е повече от смешно и трябва да бъде прекратено. Разбира се, аз и други неща съм казвал по въпроса. Погребението на терористите трябва да бъде такова, че да направи невъзможно попадането му в ислямския рай. Не искам да влизам в повече подробности, ясно е за какво говорим. Част от тези хора наивно вярват, че след като се гръмнат някъде, до края на света ще прекарат там с девиците в рая. Е, трябва да се направи така, че според собствената им вяра това да стане невъзможно. Това е положението. В сегашната схема сме абсолютно безпомощни. Трябва да се промени законовата рамка.

- В този ред на мисли, адекватно ли е все още да се говори за интеграция в Европа?

- Не, разбира се, нищо по-смешно и глупаво аз не съм чувал през последните години. Естествено, че за никаква интеграция не може да се говори. Това, че отделни хора от арабски произход и разни други чужденци успяват да се интегрират е факт, но масите абсолютно не са способни да се интегрират. Те не желаят да го правят това нещо, а ние по най-наивен начин им помагаме те да не се интегрират. Искам да припомня каква е практиката в най-имигрантската държава в света, тя е създадена от имигранти, тази държава е САЩ. Там хората се стремят да отидат от цял свят, но се стремят да отидат да работят и да се впишат в американското общество и голяма част от тях успяват. Ще повторя, Америка е създадена от имигрантите. Те не отиват там да лапат социални помощи и да живеят в някакъв там измислен от тях рай. Значи, Европа по някакъв изключително тъпанарски начин дава помощи на всички, които очевидно не заслужават тези помощи. Ние самите я правим привлекателна спрямо хора, които идват тук, не споделят нашите ценности и няма да ги споделят. Така че да се говори за интеграция е абсолютна дивотия, това е престъпление спрямо християнската цивилизация. Въпросът трябва да бъде решаван на място. На място, това означава тази невъзможна имиграция, която виждаме в момента, трябва да бъде спряна и хората да си останат там, откъдето са, да им се помогне там, ако може. Те самите нямат полза от това, че идват тук. В крайна сметка, ако те разрушат Европа, това няма да намали демографския натиск в Африка. Африка годишно се увеличава с 60 милиона. Колкото да идват тук африканци, това е нищожна част от собствения им прираст. Докато те имат огромни разрушителни способности. И, пак повтарям, разрушаването на Европа не е от полза на никого – и за европейците, и за тези, които идват тук, защото в крайна сметка няма да има кой да ги храни. Така че нещата са изключително тежки и аз се радвам, че в мозъците на някои западни ръководители започва нещо да просветва. Значи, до този момент, Западът се държеше като една група бройлери, водени от сляпа кокошка. Сега, слава Богу, започна нещо да им светва в главите и да разберат, че така не може. Дай Боже да видим дали това ще е трайна тенденция или са само приказки. И крайно време е, когато се говори за тероризма, той да се нарече точно такъв, какъвто е – той е ислямски тероризъм. Няма християнски тероризъм, няма будистки тероризъм. Терористите си викат Аллах Акбар, това си им е идеологията. Така че стига с тази политическа коректност, която е най-отвратителното нещо, което западната цивилизация е родила. Политическата коректност е лъжа. Тази лъжа успя да ни докара до тук. Първо, трябва да излезем от лъжата и второ, да действаме категорично и разбира се, по законов начин.

 

- Вие споменахте, че би трябвало законодателни мерки да се вземат, различни. Политиците наистина отдавна говорят за общи мерки, общи за Европа, но истината е, че дори на местно ниво държавите едва се справят с тероризма.

- Ами хайде да го повторя още един път. Ако аз сега напиша във Фейсбук „Да живее Хитлер“ или вие го напишете, което е отвратително пожелание, но да кажем го напишете, може да не се съмнявате, че до довечера ще дойдат да ви арестуват, нали така? И съвсем правилно ще ви арестуват, ако говорите такива гадости. Но в същия момент същият този Фейсбук е пълен с възторжени писания за това колко са добри и велики терористите. И това не е само безобразие, това е просто фундаментална глупост, и от страна на тези, които са го написали, също. Хайде сега всички, които пишат такива работи, да бъдат арестувани, така, както ще бъдат арестувани тези, които възхваляват нацизма. Защото с какво в момента тероризмът е по-добър от нацизма? Нали става въпрос за убиване на невинни хора. Ето ви нещо, което може да се окаже доста полезно като практическа мярка – всеки, който публично възхвалява тероризма, заминава примерно минимум 5, а може би минимум 10 години някъде. Да видим после какво ще възхвалява.

 

- Проф. Константинов, сега, когато България ще поеме председателството на Съвета на Европейския съюз, това ще означава ли повече отговорности в това отношение – сигурност, превенция? А и също друго нещо интересно – ще бъдем ли ние по-застрашени от атентат?

- Разбира се, че ще бъдем. И сега България не беше толкова застрашена поради една много приятна за нас особеност. Българските мюсюлмани, за разлика от мюсюлманите на Запад, имат съвършено друго поведение, друг начин на мислене. Те са истински интегрирани в България и са се слели с българския народ, и са част от българския народ, а не са привнесени като някакво чуждо тяло. Значи, това са примерно хора от турски произход, които живеят от векове тук и живеят добре със своите съседи. Те няма за какво да се радикализират. Досега не го и правиха. Затова опасността в България е главно от внос на тероризъм. Вие виждате, че границата не се пази. Това нещастие, което се случи на магистрала „Тракия“, показва, че каналите си работят и никой нищо не прави по този въпрос. Тук текат едни огромни пари, които отиват на най-високо ниво, защото това без покровителство не може да се случи. Не могат да ме убедят мен, че една граница не може да бъде затворена. Не искам да давам комунизма като някакъв добър пример, но по времето на комунизма границите се пазеха. Разбира се, за съжаление те се пазеха от хора, които искаха да излязат и тогава държавата беше заприличала на концлагер. Но ние сега трябва да пазим категорично държавата. Никой няма право да мине извън определените за целта места. България е гостоприемна държава, да бъдат така добри да идват през КПП-тата. Всеки, който влезе по нелегален начин, нарушава Наказателния кодекс и доколкото знам, подлежи на затвор до пет години. Да сте чували някой да е влязъл в затвора от тази дето влизат нелегално? От време навреме някой каналджия се отърве с условна присъда на най-ниско ниво. За каналджийство присъдите трябва да започват от 10 години нагоре. Те и затова бяха изпратили някакъв хлапак там да ги вози тези афганистанци, 16-годишен, който загина момчето, защото е малък и законите за него не важат. Да се свали наказателната отговорност за 16-годишните също. Не като за 18-годишни, разбира се, но да си подлежат на наказателно преследване. Той като е 16-годишен, не може да тръгне да коли хората безнаказано. Ето, виждате колко елементарни неща трябва да се направят. Само че много хора взимат пари за това нещо. Ние в това отношение сме продажни. Не само ние, и на Запад също. Значи, тази продажност трябва да се прекрати и въпросът ще се реши.

http://epicenter.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.