Проф. Минеков: Частни медии, любимци на правителството, се изхранват чудесно с държавни и европейски пари

https://svobodnoslovo.eu/politika/prof-minekov-chastni-medii-lyubimci-na-pravitelstvoto-se-izhranvat-chudesno-s-darzhavni-i-evropeyski-pari/9013 SvobodnoSlovo.eu
Проф. Минеков: Частни медии, любимци на правителството, се изхранват чудесно с държавни и европейски пари

С тебе Сашо трябва да направя една сделка, ама това е само между нас. Другите не трябва да разбират. Започнаха да излизат договорите за медийните услуги. Много са интересни. Отворете сайта на Министерството и вижте. Излиза, че частните медии са държавни. Това са договори, с които тези частни медии, в зависимост колко са любими на правителство, се изхранват и то чудесно. Рекламата хранела - няма такова нещо. Държавата и пренасочването на европейски средства хранят в огромната си част частните медии, но „добрите от тях“. За лошите не е определено.

Това разкри в предаването „ЕвроДикоФ“ по „Евроком“ служебният министър на културата проф. Велислав Минеков.

„Война с Кошлуков не водя. Искам да се спазва законът. Предавания в телевизията не се прекъсват по този начин. Той не е мюфтия, не е патриарх, не е президент. Но дори и да беше такъв, трябваше да поиска изявление. Той не е земетресение, не е наводнение, нито причина за война“, коментира още той.

„Очаквам отговор от СЕМ във връзка с отнетото ми право на отговор. СЕМ ми отговори, че „някой ден ще получа отговор“, посочи Минеков.

„Членът на СЕМ Галина Георгиева завършва аграрна икономика с „Добър 3,89“. Според закона членове на СЕМ могат да бъдат български граждани с висше образование и опит в електронни медии, електронна журналистика, право или икономика. Имат обществен авторитет и професионално признани“, разкри още министърът.

„Мълчанието ражда нищета. Тишината е виновна. 15 години мълчание и се роди това чудовище. Затова сега настоявам да се говори – да си отворят мълчаливите усти и да разказват. С мълчанието си разрешихме невероятен грабеж. Корупцията се превърна в традиция, дори на най-ниско ниво“, смята проф. Минеков.

Той бе категоричен, че няма да бъде добрият. „Никакъв шанс. Няма да бъда този, който подкрепя странни инициативи и фестивали, няма да бъда дарителят. Това не е Министерство на услугите и приятелствата, а такова е било“, заяви служебният министър на културата.

„Музеят на Божков е одобрен и носи подписите на три броя министри. Законен е. Тогава защо колекцията бе конфискувана? Съмнявам се да бъде върната. Трябва да има частни музеи“, коментира още проф. Велислав Минеков

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.