Проф. Минеков е пред ЕП в Брюксел, всички се питат къде е премиерът Бойко Борисов /видео/

https://svobodnoslovo.eu/politika/prof-minekov-e-pred-ep-v-bryuksel-vsichki-se-pitat-kade-e-premierat-boyko-borisov-video/13360 SvobodnoSlovo.eu
Проф. Минеков е пред ЕП в Брюксел, всички се питат къде е премиерът Бойко Борисов /видео/

Денят е решаващ. Затова сме тук. Ефектът ще бъде при нас, при българите, които живеем в България и при българите, които живеят в чужбина. Това ще бъде голям удар за управляващите.

Това каза проф. Велислав Минеков от "Отровното трио" който разговаря с журналисти пред сградата на Европейския парламент в Брюксел. Тази вечер в 21 часа там ще  се проведе дебат за върховеството на закона, в който ще бъде коментирана и ситуацията с протестите в България.

"С тези фондове създадоха корупция в България, създадоха олигархия. С или без решение България утре ще бъде друга. Тези средства, които се раздават, за да бъдат окрадени, вероятно ще бъдат намалени. Не е възможно да се строи аутобан със 70 % от средствата. Не е възможно това да не се вижда.", каза още представителя на "Отровното трио".

"Очакваме от ЕП жест към правителството и жест към протестиращите, които вече съвсем не са малко. Надяваме се на подкрепата на Европа. Това трябва да се случи. Европа е крайно време да спре да е сляпа и да не забелязва тази корупция.", коментира още проф. Минеков.

На поканата за среща с него се отзоваха много кореспонденти на българските медии в Брюксел, но и много чуждестранни медии. За да разговаря с професора пред сградата беше и ирландската евродепутатка Клеър Дейли, която стана известна у нас с острите си критики към управляващите в България и най-вече към главния прокурор Иван Гешев. Тя също разговаря с журналистите и сънародниците ни пред сградата на ЕП.

В същото време в социалните мрежи бе разпространен клип, за който се твърди, че на него се вижда министър председателят Бойко Борисов, който излиза от спортен комплекс в Дианабат, където се знае, че той често ходи да спортува и където се провеждат много от срещите му.

.

  

https://frognews.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.