Проф. Минеков, оглозганият бюджет и празната консервена кутия в министерството на културата

https://svobodnoslovo.eu/politika/prof-minekov-oglozganiyat-byudzhet-i-praznata-konservena-kutiya-v-ministerstvoto-na-kulturata/9386 SvobodnoSlovo.eu
Проф. Минеков, оглозганият бюджет и празната консервена кутия в министерството на културата

Нищетата е голяма, бюджетът е оглозган, получавам празна консервена кутия и от там трябва да извадя нещо. Така служебният министър проф. Велислав Минеков определи пред ”Дневник” състоянието на министерството на културата.

"Ние сме европейски рекордьори по бутафории - и като пари, и като бройки - истински Дисниленд. Но бутафории се правят, за да се краде и да се усвояват средства. Нищетата е в крайния резултат, който е кич. Прекратяваме с бутафориите, поне в близките 30 дни няма да има такива, но ще бъдат разследвани със сигурност. Ще проследя всяко едно европейско финансиране и навсякъде, където се съмнявам, то ще бъде върнато към европейската прокуратура, защото аз разчитам на тях повече отколкото на всичко друго", заяви още Минеков по повод започналите проверки в министерството.

Припомняме, че малко след встъпването си в длъжност като служебен министър той обяви, че бюджетът се намира в трагично състояние и започва серия от проверки, които да установят причините за недостига на средства. Резултатите от тях ще бъдат дадени на европейската прокуратура.

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.