Проф. Николай Радулов: Специалните служби са още на Борисов, в ДАНС има футболисти, с които е играл

https://svobodnoslovo.eu/politika/prof-nikolay-radulov-specialnite-sluzhbi-sa-oshte-na-borisov-v-dans-ima-futbolisti-s-koito-e-igral/4485 SvobodnoSlovo.eu
Проф. Николай Радулов: Специалните служби са още на Борисов, в ДАНС има футболисти, с които е играл

Специалнитеслужби са още тези на Борисов без шефовете им. В ДАНС има няколко футболисти, назначени от Борисов, защото е ритал в тях. Има и много хора ловки в строителните работи, които участват в ремонта на домове на началниците си. Това са грешки в кадровите назначения. Те трябва да се направят от шефовете и да се контролират от Съвета за сигурност към премиера.

Това заяви депутатът проф. Николай Радулов, експерт по сигурността.

Имаше анализ на една служба за Афганистан, която повтаряше тези на един френски журналист. Такива са ресурсите на българското разузнаване и такива са резултати. Трябва да променим структурите, да не приличат на старите съветски служби. Трябва да имаме модел като на Запад, обясни той.

Не искате да правите промени, няма да получите пари, цитира той вицепремиерът Василев. Сектор "Сигурност" не е дофинансиран. Нашето разузнаване има бюджет от 45 млн., а английското има 6 млрд. паунда. Нашите служби работят така, както ресурсът им позволява, категоричен бе той.

Най-вероятно имат капацитет, има добри професионалисти , знаят езици, имат качества за специалните служби, но не могат да ги изяват, допълни експертът.

Нашите източници са ограничени. Ползвахме информации от западните медии на английското и други разузнавания. Нашето разузнаване няма ресурс неговите хора да излязат в чужбина. С това Радулов обясни грешните оценки на нашите спецслужби за войната в Украйна.

frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.