Радан Кънев: На съвета за КТБ ДПС и ГЕРБ искаха затваряне на банките

https://svobodnoslovo.eu/politika/radan-kanev-na-saveta-za-ktb-dps-i-gerb-iskaha-zatvaryane-na-bankite/25285 SvobodnoSlovo.eu
Радан Кънев: На съвета за КТБ ДПС и ГЕРБ искаха затваряне на банките

На консултативния съвет при президента Плевнелиев за КТБ ДПС, ГЕРБ и БСП искаха „банкова ваканция“ и затваряне на всички банки, което щеше да доведе до тежка политическа и финансова криза в държавата.

Това заяви в предаването „Честно казано“ по BIT Радан Кънев, лидер на ДСБ в оставка.Той допълни, че преди съвета при президента е имало съвещание за КТБ в БНБ.

„Те дойдоха оттам представителите на БНБ, на ГЕРБ, ДПС и БСП. И то с готово предложение явно взето там за „банкова ваканция“. От ГЕРБ бяха Бойко Борисов и Владислав Горанов, който бе напуснал парламента, защото заплатата му била малка“, допълни Кънев.

Според него на консултативния съвет при Плевнелиев такова решение не е взимано, защото то е било предварително обсъдено и решено в БНБ.

„Идеята за банкова ваканция бе на Йордан Цонев и Владислав Горанов. Но на срещата не стана ясно защо и как бе атакувана КТБ и в последствие разграбена“, смята той.

Лидерът на ДСБ в оставка е категоричен, че няма никаква секретна информация в стенограмата от консултативния съвет за КТБ, но от нея обществото няма да научи нищо ново.

Радан Кънев: На съвета за КТБ ДПС и ГЕРБ искаха затваряне на банките

http://frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.