Радев: Борисов да защити честта на партията си, като се кандидатира за президент

https://svobodnoslovo.eu/politika/radev-borisov-da-zashtiti-chestta-na-partiyata-si-kato-se-kandidatira-za-prezident/7622 SvobodnoSlovo.eu
Радев: Борисов да защити честта на партията си, като се кандидатира за президент

Бойко Борисов да защити честта на партията си като се кандидатира за президент. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Във връзка с това, че основните му опоненти не съобщават имената на двойката си за президент и вицепрезидент Радев заяви: „Вижте с какви аргументи излизат - да не се стреляло по тях“.

„Крайно време е г-н Борисов да престане да използва партията си като щит и да защити честта ѝ, като се кандидатира за президент. Мисля, че е редно. След всички изговорени приказки и предизвикателства това е логичният изход“, коментира Радев.

Преди това президентът Румен Радев участва в официалното откриване на новата учебна година в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“

Специалистите от Минно-геоложкия университет са в основата на всяка една икономика и индустрия, заяви президентът.

„За мен е удоволствие да бъда във висше учебно заведение със славни традиции, с активна научна дейност, с високо реноме и международно признание, с амбиции за бъдещето, с важно значение за икономиката, талантливи преподаватели и студенти“, заяви Радев.

„Наскоро имах честта да присъствам в тържественото отбелязване на Деня на миньора. Да изкажа възхищението си от тази трудна и рискована професия. Професия , която възпитава, изгражда характер, ценности и сплотява. Често говорим за богатствата на българската и плодородието на земя, но и често пропускаме, че тази земя крие в недрата си безчетни природни богатства, които трябва да са проучвани, разкривани и разработвани,. От тази дейност зависи напредъкът ни като общество“, посочи той.

„Вие като специалности сте в основата на всяка една икономика и индустрия. От вашите експертиза и знания зависи да имаме ефективност, устойчивост на икономиката и конкурентоспособността. В това се крие отговорната ви мисия към обществото. През годините изградихте висок стандарт на образование, те са гарант за развитието ни занапред. Предизвикателствата пред вас растат. Зелената сделка, климатично неутралната икономика изискват нов начин, нови иновативни решения, рециклирането на отпадъците, трансформацията към кръгова икономика, опазването на въздуха няма как да се случи без вас като специалисти, като отдадени професионалисти. Изказвам дълбока признателност към преподавателския състав“, каза още държавният глава.

„Пожелавам професионални успехи, не забравяйте, че от това как вие ще се развитие като професионалисти зависи икономическото ни бъдеще, бъдещето ни като общество. Бъдете истински професионалисти и отговорни бъдещи лидери на България“, допълни Румен Радев.

http://epicenter.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.