Радев: Който вземе решение България да даде оръжия на Украйна, я въвлича във войната

https://svobodnoslovo.eu/politika/radev-koyto-vzeme-reshenie-balgariya-da-dade-orazhiya-na-ukrayna-ya-vavlicha-vav-voynata/4314 SvobodnoSlovo.eu
Радев: Който вземе решение България да даде оръжия на Украйна, я въвлича във войната

Справедливостта ще възтържествува, когато се произнесе съдът. Не мога да Ви кажа дали ще има още арести в бъдеще. Това коментира президентът Румен Радев пред журналисти в Стара Загора.

"Който вземе решение да предостави оръжия на Украйна и по този начин въвличане на България във войната, той ще трябва да застане пред обществото", каза президентът.

"Нашата основна задача е българските граждани и нашите стратегически обекти да не останат без адекватна въздушна отбрана. Виждате, че в съседни държави падат дронове със заряди. Ние трябва да помислим за ядрената си централа и за нейната безопасност", коментира той.

Той отговори и на въпрос дали това е отвличане от вниманието върху посещението на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин и по думите му на този въпрос трябва да отговори министър-председателят Кирил Петков.

https://eurocom.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.