Радев от Атина: Ще присъствам на гласуването на кабинета

https://svobodnoslovo.eu/politika/radev-ot-atina-shte-prisastvam-na-glasuvaneto-na-kabineta/137228 SvobodnoSlovo.eu
Радев от Атина: Ще присъствам на гласуването на кабинета

Ще присъствам на гласуването на кабинета. Това заяви президентът Румен Радев от Атина, където е на официално посещение. Гласуването ще е в Народното събрание в сряда.

По време на консултациите пред всяка една от партиите повдигах въпроса за тяхното предложение за формула за съставяне на кабинет. Не съм изненадан от предложението на ГЕРБ-СДС за правителство.

"По време на консултациите с ГЕРБ на моите въпроси те изразиха своето разочарование, че не могат да предложат правителство, защото няма подкрепа от партиите. И съответно аз насочих вниманието към други европейски държави, където има и правителство на малцинството, като все пак някакъв изход. Само, че това изисква отговорност и политическа смелост. Това е един път, който решиха да следва ръководството на ГЕРБ и е нормално те да предложат такова правителство."

Правителство на малцинството е нещо ново за нашата политическа, носи рискове, коментира  още президентът.

Според държавния глава от реакциите на партиите в парламента зависи дали ще приемат такъв подход за решаването на най-важните задачи, или ще се отиде на предсрочни избори.

Държавният глава обяви, че ще присъства на гласуването на кабинета на ГЕРБ-СДС в Народното събрание в сряда. На въпрос дали очаква „трикове” тогава, той отговори: „Ние сме видели всякакви трикове, номера и развои на събитията в нашия парламент. Нека изчакаме да видим как ще подходят депутатите утре. Пред страната има важни проблеми, които изискват решения, отговорност и смелост”.

Президентът коментира и външнополитически теми. „За огромно разочарование, държавното ръководство на Република Северна Македония не е готово за поста по много причини. Необходимо е познаване на международното право, каквото явно няма. Когато се подпише международен договор, той трябва да се изпълнява от всички следващи правителства, а не да се ревизира. Липсват познания по конституционно право. Явно няма познания и по отношение на европейското законодателство”, е мнението му.

„Трябва да има елементарни познания по отношение права на човека. В България ние не бием хора, които изразяват различна идентичност. Не стреляме по техните клубове, не ги палим, не ги държим далеч от всякакви позиции в администрацията. Има на какво да се научи това държавно ръководство, ние сме готови да помогнем. Ние подкрепяме РСМ, винаги сме го правили, по нейния европейски път. Готови сме да окажем помощ, където има дефицит на познания и политическа воля”, допълни Радев.

https://epicenter.bg/

8 Коментара

Червената шапчица

2 days before

Калина Андролова: ГЕРБ представиха много добър кабинет! Браво

Коментирай

овенко дамугонабутев саборетинов - съвременен комсомолец

2 days before

рублен крадев ще си мушне ли юмручето в ебания , крадлив , педеразки гъз.

Коментирай

Настапир,Криптомир,Педерасомир Педофил АНАЛниев - наркотрафикант и незаконен син на комунистката нора аналниева.

2 days before

Червивата шапка завижда на КАЛИНА!

Коментирай

Майна

2 days before

,,Украйна е суверенна държава и Украйна има свободата да реши", каза Радев. .. Когато всички мислещи българи знаят Истината, Президентът да заявява това , за какво говорим...?

Коментирай

Майна

2 days before

Радев- ,,Затова още от първия ден на руската военна агресия България стана част от общите усилия на ЕС за цялостна подкрепа на Украйна и нейната кандидатура за членство в ЕС", .... Май българите, са на друго мнение...? За коя България говорим? За България на Българите ли?

Коментирай

рублен крадев ще си мушне ли юмручето в ебания , крадлив , педеразки гъз?

2 days before

Сам нЕма да я свърши тази процедура - ще трЕбЕ д му се "помогне", "а дано, ама надали"...

Коментирай

Майна

2 days before

,,Няма да има руснаци и китайци, които да тичат срещу голямата стена на Запада, за да я преодолеят. Те ще изградят собствена стена и собствена общност заедно с всички нации, които се присъединят към тях. „Прави каквото искаш в Мордор. Но ако ни нападнете, ние ще се защитим." Нациите от Евразия, Африка и другаде ще се присъединят. Една по една. Държавите от Латинска Америка ще се опитат да се отърсят от доктрината Монро. Понякога с повече, понякога с по-малко успех. Не всичко ще се случи утре. Но ще стане. Курсът е определен. Неудържим.,,

Коментирай

Майна

1 day before

,,В Мордор мизерията, репресиите, ужасът, безнадеждността, патологичната лудост, феодалното крепостничество, ядящите насекоми субекти с електронни окови ще станат реалност. Мултимилиардерите ще станат абсолютистки владетели и някогашните държавни армии, тайни служби, полиция и съдебна система ще бъдат техни частни доставчици на услуги. Извън Мордор следващите поколения ще потръпнат от ужас, когато си помислят за съдбата на представителите на техния вид в Мордор. След това ще се обърнат към работата и семействата си и ще отидат на почивка сред красива природа или ще летят и ще се смеят много. В Мордор вече никой не се смее.,,

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.