Радев посрещна Макрон

https://svobodnoslovo.eu/politika/radev-posreshtna-makron/24581 SvobodnoSlovo.eu
Радев посрещна Макрон

Българският държавен глава Румен Радев посрещна френския си колега Еманюел Макрон във Варна. Церемонията по посрещането в двореца „Евксиноград" започна с около 15 минути закъснение, предава „Фокус".

Държавните глави на България и Франция бяха посрещнати под звуците на Духовия оркестър на Военноморските сили (ВМС) и почетната рота на ВМС. Изпълнени бяха химните на двете страни.

Президентът Еманюел Макрон и неговата съпруга Бриджит Макрон са на посещение в нашата страна по съвместна покана на президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

В двореца „Евксиноград" те ще проведат срещи и дискусии. Във фокуса на разговорите ще бъдат заложените в програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС приоритети, европейската перспектива на Западните Балкани и присъединяването на страната ни към Шенген и към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

След церемонията по посрещането двамата президенти и техните съпруги си направиха официална снимка. След това двете президентски двойки ще пият чай, а малко по-късно двамата президенти ще проведат среща „на четири очи" и ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на двете президентски институции. След приключване на срещата ще бъде дадена съвместна пресконференция.

Резултат с изображение за Радев Макрон

cross.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.