Радев удостои посланика на ОАЕ у нас с орден "Мадарски конник" първа степен

Дипломатът получи висшето държавно отличие за заслугите си за развитието на двустранните отношения между София и Абу Даби

https://svobodnoslovo.eu/politika/radev-udostoi-poslanika-na-oae-u-nas-s-orden-madarski-konnik-parva-stepen/123040 SvobodnoSlovo.eu
Радев удостои посланика на ОАЕ у нас с орден "Мадарски конник" първа степен

Дипломатът получи висшето държавно отличие за заслугите си за развитието на двустранните отношения между София и Абу Даби

Държавният глава Румен Радев удостои посланика на Обединените арабски емирства у нас Султан Рашид Алкайтуб Алнуайни с орден "Мадарски конник" първа степен на церемония в Гербовата зала днес.

 

Дипломатът получи висшето държавно отличие за заслугите си за развитието на двустранните отношения между България и ОАЕ.

 

България високо цени приятелството с Вашата държава и народ. Гледаме напред в бъдещето да засилим нашите ползотворни отношения, каза държавният глава Румен Радев в своето слово.

 

Той подчерта, че е удовлетворен от интензивното развитие на отношенията между България и ОАЕ и посочи, че страната е важен стратегически партньор в региона на Близкия Изток.

 

"Днешната церемония е израз на високата оценка на българските институции и на нашия народ за вашата ползотворна работа", се обърна Радев към посланика.

 

Президентът благодари и за организацията на посещението му миналата година през септември в ОАЕ, когато отношенията между двете държави са издигнати на най-високо политическо ниво, затвърден е техният стратегически характер, подписани са редица двустранни документи и е отбелязан напредък в редица важни области като енергетика, отбрана, транспорт, образование, наука, култура, туризъм, както и развитие на иновациите и на високите технологии.

 

Снимка: БТА

Държавният глава поздрави посланика и за организираната конференция в ОАЕ КОП-28, където по думите му е демонстрирана не само добра организация, а и лидерство и отговорност. Въпреки че Вашата страна е една от най-богатите на изкопаеми горива, вие показахте изключителна отговорност в развитието на зелени технологии, в добиването на зелена енергия, отбеляза Радев, цитиран от БТА.

 

Той подчерта, че вече сме партньори в една изключително важна декларация - декларацията за утрояване на ядрените мощности до 2050 г. Нашите страни могат да сътрудничат изключително успешно, посочи държавният глава.

 

Нашите два приятелски народа продължават да развиват изключително специални отношения на всички нива, основани на съвместно сътрудничество, на разбиране и уважение, каза посланик Султан Рашид Алкайтуб Алнуайни.

 

Той посочи, че в ролята му на посланик е имал възможност да работи с всички институции и заяви, че оценява подкрепата на всички нива. През 2022 г. президентът Радев посети нашата страна, което откри нови врати и възможности за диалог и сътрудничество, за допълнително развитие и задълбочаване на отношенията между ОАЕ и България, отбеляза посланик Султан Рашид Алкайтуб Алнуайни.

 

Той изказа благодарност към България и българския народ за приятелството и сътрудничеството. България наистина има много специално място в сърцето ми, добави посланикът на ОАЕ.

Източник: dir.bg

2 Коментара

copy - paste

преди 5 месеца

Русия спечели повече пари от износа на петрол през октомври, спрямо който и да е от месеците преди войната в Украйна, сочи анализ на аг. Bloomberg. През октомври Русия генерира 11,3 млрд. USD нетни приходи от петрол. Приходите, генерирани през октомври, също са най-високите от май 2022 г., когато цените бяха нестабилни след избухването на войната. Износът на петрол от Русия през октомври представлява около 30% от общите нетни бюджетни приходи на страната за месеца, според изчисления на Bloomberg, базирани на официални данни на финансовото министерство.

Коментирай

copy - paste

преди 5 месеца

Санкциите работят. Краят на януари, началото на февруари ще имат и исторически печалби от износа на газ и то за ЕС

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.