Румен Радев: Имаше зловещо плячкосване, кабинетът трябва да знае с кого си има работа

https://svobodnoslovo.eu/politika/rumen-radev-imashe-zloveshto-plyachkosvane-kabinetat-tryabva-da-znae-s-kogo-si-ima-rabota/5160 SvobodnoSlovo.eu
Румен Радев: Имаше зловещо плячкосване, кабинетът трябва да знае с кого си има работа

Между правителството и президентството има конструктивна комуникация. Не можем да се надяваме институциите да решат тежките проблеми.Това заяви президентът Румен Радев.

“След зловещото плячкосване на държавата обществото има нужда от разследване. Затова всяко открито противопоставяне срещу корупцията получава подкрепа. Правителството трябва да е наясно с кого си има работа”, стана ясно от думите на президента.

Всички се надяваме, че пълномащабна война в Украйна ще бъде избегната. Всеки ден има преговори на най-високо политическо решение, няма военно решение на тази криза. Който си мисли, че тя ще бъде решена по военен път, греши. Единственият път за намиране на устойчиво решение е по преговорите и дипломацията.

Румен Радев говори пред журналисти в Сунгурларе. Той посети града по случай неговия празник и честването на Трифон Зарезан.

"Най-големият риск за сигурността ни е да неглижираме проблемите на българските въоръжени сили, не можем да се сещаме за тях само от криза до криза и от катастрофа до катастрофа. Трябва да има непрекъснато внимание на най-високо държавно ниво към тяхната боеспособност и точно тези проблеми ще дискутираме и утре", добави държавният глава.

Утре ще бъде свикано КСНС на тема „Рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки“.

Радев добави, че България е и суверенна държава, но и лоялен съюзник и член на НАТО и това са двата водещи принципа, които определят позициите ни.

"България е част от усилията за деескалацията (б.р. на напрежението между Украйна и Русия), но и част от усилията за усилване на Източния фланг на НАТО. Вече започва съвместната мисия по контрол и охрана на въздушното пространство на територията на България със съюзниците ни от Алианса, като рамкова страна. Във формирането на батальонна бойна група България е отворена към всички съюзници за участие на техни контингенти, които да допринесат за допълване на дефицит от способности в нашите сухопътни войски", поясни президентът.

https://eurocom.bg/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.