Румен Радев: Надявам се партиите да са си научили урока

https://svobodnoslovo.eu/politika/rumen-radev-nadyavam-se-partiite-da-sa-si-nauchili-uroka/135534 SvobodnoSlovo.eu
Румен Радев: Надявам се партиите да са си научили урока

Нека не забравяме, че гражданската активност не се изчерпва само с явяването пред урните. Това означава гражданите да помнят какво са обещавали политиците и да си го търсят. Ние ще спрем да ходим толкова често до избирателните секции, когато партиите най-сетне започнат трайно да оправдават доверието на гражданите. 

Това заяви президентът на България Румен Радев пред журналисти. Той гласува в Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан" в София с машина. 

"Дали ще се състави правителство зависи само от партиите. Аз се надявам те да са си научили урока", каза още Радев. 

По думите му българските политици вече трябва да са научили, макар и по трудния начин, че трябва да поставят обществените интереси пред своите собствени, партийни интереси. 

"Очаквам да има конкретни стъпки в тази посока, защото отказът от защита на националните интереси, води неизбежно до партийна и личността демотивация", допълни той. 

Запитан дали ще влезе на политическата сцена, ако не бъде съставено редовно правителство, Радев заяви:

"Вие вече сте забелязали, че преди всеки избор, партийни оратори плашат с партия на президента, само за да може после да си сглобят по-добре собствената сглобка. Крайно време е партиите да съставят правителство, базирано на ценности, споделени програми и обществен интерес, а не от страх, че ще излязат извън властта. Но, ако така продължават, с безпринципни коалиции, такава алтернатива ще се появи." 

trud.bg

2 Коментара

Прик

1 month before

Съжалявам! Българските партии не си учат уроците, още по-малко правят нещо по трудния начин. Ако се отнася до ценностите, партиите вече са се отдали ако щете Г-н Президент да се съгласите не само духом, но и телом на педера$$$тията.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.