Румен Радев: Не трябва да допускаме друг да решава бъдещето на българските енергийни проекти

https://svobodnoslovo.eu/politika/rumen-radev-ne-tryabva-da-dopuskame-drug-da-reshava-badeshteto-na-balgarskite-energiyni-proekti/20200 SvobodnoSlovo.eu
Румен Радев: Не трябва да допускаме друг да решава бъдещето на българските енергийни проекти

Не трябва да допускаме друг да решава бъдещето на българските енергийни проекти. При подготовката на регионалната среща на високо равнище във формат Б9 установих, че определени текстове на предварително изготвената декларация застрашават реализацията на важни инфраструктурни проекти от наш национален интерес и направих необходимото проблемните текстове да бъдат извадени от декларацията на форума.

Очаквам българското правителството да материализира визитата на руския премиер Дмитрий Медведев в България, а не да ставаме заложник на чужди интереси. НАТО има достатъчно механизми за изработване на единна политика, докато регионалният формат изостря риториката, което не кореспондира с политиката на сдържане и диалог, възприета от Алианса. Неформалната инициатива Б9 не трябва да се отдалечава от замисъла си и дори да създава рискове за интересите на деветте държави членки, отивайки отвъд приетите от всички 29 съюзници подходи.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.