Румен Радев: Подкрепяме Босна и Херцеговина за НАТО и ЕС

https://svobodnoslovo.eu/politika/rumen-radev-podkrepyame-bosna-i-hercegovina-za-nato-i-es/25162 SvobodnoSlovo.eu
Румен Радев: Подкрепяме Босна и Херцеговина за НАТО и ЕС

Тази среща се провежда във времето на динамични процеси на Балканите. Обсъдихме процесите в общото пространство. Дискутирахме предизвикателствата пред страните ни - занижени темпове на икономическо разивите, рискове пред сигурността , политическата нестабилност, етническото напрежение, радикализма. Това заяви президента Румен Радев по време на срещата с председателстващия Босна и Херцеговина Младен Иванич.

Президентът  заяви още, че Босна и Херцеговина може да разчита на България  по пътя за членството й в НАТО и ЕС. Радев подчерта, че Западните Балкани са един от приоритетите на председателството ни на Съвета на ЕС.

„Убеден съм, че това сътрудничество ще продължи да се развива за едни единни  и проспериращи Балкани“, добави Радев.

Младен Иванич от своя страна заяви:„Благодаря на президента Радев да разговаряме и обменяме мнения за перспективите в нашите отношения. България е приятел на Босна и Херцеговина. Нямаме нито един проблем в лицето на България. Тя много помогна за успокояването на ситуацията в Босна и Херцеговина. Българските войници дадоха своя принос за това.  Онова, което очаква Босна и Херцеговина приближаване до ЕС“

Резултат с изображение за Румен Радев

Автор: ПИК

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.