Само в “Свободно слово”: Брутално видео! Ицо Хазарта посегна на журналист!

https://svobodnoslovo.eu/politika/samo-v-svobodno-slovo-brutalno-video-ico-hazarta-posegna-na-zhurnalist/114003 SvobodnoSlovo.eu
Само в “Свободно слово”: Брутално видео! Ицо Хазарта посегна на журналист!

Само в “Свободно слово”: Брутално видео! Ицо Хазарта посегна на журналист!

В последния парламентарен ден “Депутатът Христо” грубо блъсна камерата на репортера Стефан Курдов и позорно избяга от нашия екип

Докато обществото тръпне в ужас от изверга, обръснал до голо и обезобразил с макетен нож 18-годишно момиче, журналисти също станаха свидетели на неоправдана агресия. Не къде да е, а в законодателния храм на Република България, и то от народен представител. 

В петък, 28 юли, точно докато депутатите разглеждаха наказанията за биячи и наркомани в Наказателния кодекс, “депутатът Христо”, както сам се възпя избраникът от ПП-ДБ, с един замах размаза обектива на колегата Стефан Курдов, който правеше анкета пред входа на събранието по повод предложението за нов национален празник. От качените във фейсбук кадри се вижда, че на иначе изтъркания до втръсване въпрос чинно отговарят далеч по-уважавани и опитни депутати, в т.ч. и експремиерът Кирил Петков. За разлика от тях, Ицо Хазарта предпочете да се направи на мъж, раздавайки правосъдие с шамари. 

“Парламентът е място, на което се сблъскват различни мнения, тези, политики и характери. И въпреки всичко тук хората комуникират нормално. Оказва се обаче, че не всички в тази сграда са толкова добре настроени”. Така журналистът на “Свободно слово” Анелия Дулева коментира агресивното поведение на депутата. Тя потвърди пред нашата камера, че ден преди лятната ваканция на Народното събрание, депутатът Христо Петров е дошъл на работа в доста странно и дори агресивно настроение. Неадекватното му поведение в кулоарите се прехвърли и върху нашия екип, на чиито въпроси Хазарта страхливо отказа да отговори и позорно се скри в стаята на “Продължаваме промяната” и “Демократичта България”. От кривия му нрав си изпати и репортер на тв “Скат”, който чинно се беше наредил да пита нещо пенсионирания рапър. 

Вместо да даде обяснение за нападението над журналист, Хазарта предпочете да даде видимо уговорено, PR интервю, под благия поглед на две служителки от парламентарната група, които като орлици бдяха някой да не наруши медийния му комфорт. Той е сред малкото народни трибуни, прилагащи двоен стандарт спрямо медиите. Дали от страх, че ако спре при нас ще потвърди подозрението, че “господин депутатът не шмърка нищо евтино” (рима, която той сам изпя през далечната 2005 г.) или от презрение към журналисти, отказващи подкупи за лъскане на имидж, можем само да гадаем. Петров бе лаконичен, че просто “не му е приятно”. 

Явно днес (бел.ред.: 29 юли, събота), на г-н Петров му е станало по-приятно, тъй като от ранна утрин лее мъдрости в ефира на една от големите телевизии. В абсолютен комфорт той говори за коалиционната политика на “Продължаваме промяната”. По повод на сформираното мнозинство между ГЕРБ, ППДБ и ДПС Ицо разяснява, че “Боравим с това, с което разполагаме” - цитат, сякаш излязъл от речника на амфетаминов дилър от столичния бул. “Сливница”, а не на политик в управляваща партия.

Вижте позорните действия на депутата, докато колегите му нищеха Наказателния кодекс по текстове свързани с агресията и насилието.

4 Коментара

moitoi

преди 9 месеца

Сменил е дилъра...!!!

Коментирай

Зам.председател на комисията по образование в НС?

преди 9 месеца

Този жалък тип със смъкнати панталони и поведение на келеш, дето "имал хора навсякъде, КАТ всеки ден трябва да го спират за проверка с тест-дрегер, защото по същия нагъл начин шофира и мега джипчето си по софийските улици! А нагъл и агресивен, означава опасен шофьор! Имунитета не означава, че си 100% сигурен, че ти продават качествена дрога и си недосегаем!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.