Щерката на депутата Семката оглави общината в Любимец

Явно такива „дребни“ детайли не впечатляват местната общественост

https://svobodnoslovo.eu/politika/shterkata-na-deputata-semkata-oglavi-obshtinata-v-lyubimec/121409 SvobodnoSlovo.eu
Щерката на депутата Семката оглави общината в Любимец

Явно такива „дребни“ детайли не впечатляват местната общественост

Градът на хубавите дини Любимец,  е известен и като място на „червения“ приватизатор Николай Банев, вече трупа точки като феодална твърдина на династия „Семката“. Семейството на депутата Георги Станков – Семката, си предава властта в общинския съвет от поколение на поколение. След три мандата начело на общината Мария Станкова, явно уморена от отговорностите, благородно отстъпва мястото на дъщеря си Таня Станкова, която е шампион по преференции на изборите в Любимец.

 

Главата в тези новоизлюпени „барони“ е Георги Станков, който депутатства още от 2017 г. в редиците на ГЕРБ. По броя на преференциите, с които го избират вече 6 мандата като народен представител, му съперничи единствено доскорошната му колежка Славена Точева. Семката, също като нея, си трае в залата на парламента, но пък винаги цопва там с шампионски резултати.

 

Рекордът му е 13 655 преференции през 2021 г. Тогава - каква изненада!, като процент той получава най-много гласове в секцията, където шеф на комисията е дъщеря му.

Семката стана известен, след като цяла България видя снимките му, на които той с издути бузи духа свещи върху онази двуетажна торта за юбилея си, щедро декорирана със златна глазура, негов портрет в златна рамка, рози и 500 еврови пачки – всичко това направено от захарно тесто.

 

Запленения от политиката ветеринар по образование явно знае как да намести цялото си семейство във властта. Дъщеря му Таня не само грабва най-много преференции в местните избори, но е избрана и с пълно единодушие от 13-те съветници в Любимец за председателката на общинския съвет. При това не е имало друго предложение за поста, нищо че съветниците са от три партии – ГЕРБ, „Има такъв народ“ и БСП.

 

Сега Таня Станкова ще продължи семейната управленска традиция, понеже постът досега, в продължение на три мандата, винаги е заеман от майка й Мария Станкова. Госпожата най-после се оттегля и влиза дъщеря й. така Любимец се връща не в годините на соча, скача направо във феодализма. На следващите парламентарни избори нищо чудно Семката да отстъпи мястото си в парламента и дъщеря му да се окаже там с някой рекорд по преференции, както повелява фамилната традиция. Рокадата майка-дъщеря може да се разглежда и като опит да се намери подходящо работно място за малката Семка.

 

През 2019-2022 г. въпросната Таня Станкова е била съдия по вписванията в районния съд в Харманли. При това, в разрез със закона, тя се подвизавала в две фирми, но явно си е мислела, че е „под прикритие“, понеже там е била с фамилията Кацарова. След проверка на Инспектората на Министерството на правосъдието е уволнена дисциплинарно през май 2022 г. заради този конфликт на интереси. Върховният административен съд, където тя обжалва уволнението си, го потвърждава.

 

Явно такива „дребни“ детайли в Любимец не впечатляват местната общественост, защото дъщерята на Семката не само влиза в общината, но и става неин шеф. Такова нещо може да се случи наистина само в Любимец.

Източник: Уикенд

5 Коментара

Такива неща

преди 1 седмица

Се случват не само в Любимец. Българинът не познава законния път и е готов да гласува за някого, който ще уреди нещата, не защото е талантлив, умен и работлив, а защото е с "връзки", често безкрупулен и безпринципен.

Коментирай

Онакива неща

преди 1 седмица

Ти от къде- накъде твърдиш, че е българин? Ти какъв си- че не знаеш, че се пише “безскрупулен”? На български език. Не се изказвай от името на българи. Чийто език- явно- не си овладял все още.

Коментирай

Милчо

преди 1 седмица

Може би да са най-кадърните в града.Щом масово гласуват за семейството.И шеф на мафията да си,не е лесно.Нали трябва да се грижиш за всички храненици....

Коментирай

Борис

преди 1 седмица

Не всички идиоти са гербери,но всички гербери са ИДИОТИ! А селянията от "град"Любимец;вместо глави носи даже не и карпузи,а тикьви!

Коментирай

Борис

преди 1 седмица

В тази връзка,за са напрая на ЧШ и за Ви рАзкажа адна история-виц: Утюва адин испектор от Аскоо на ривизия на общинътъ в Любимец.По някое време угладнял и отишъл в густилницътъ.Повикал келнера и гу пупитъл к'во има за едене.Отговорът:уолско с патате,френькове с вриз и лахна!"Инспекторът нищо ни разбрал и пак пупитъл.Отговорът бил същия.Ядосън,инспекторът рекъл-дОнеси ми менюту!Ааа,сакъу ни готьвим !му рекъл келнерът! Кой разбрал-разбрал!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.