Скандалът се разраства. Появиха се още разкрития за Калоян Паргов

https://svobodnoslovo.eu/politika/skandalat-se-razrastva-poyaviha-se-oshte-razkritiya-za-kaloyan-pargov/5085 SvobodnoSlovo.eu
Скандалът се разраства. Появиха се още разкрития за Калоян Паргов

"Включванията му по време на онлайн заседанията са тогава, когато основните точки са приети, а политиките на ГЕРБ – СДС и ВМРО в Столична община са минали с положително становище комисията.

Скандалът се разраства. Появиха се още разкрития за Калоян Паргов.

Вчера от централата на БСП съобщиха, че членове на градската организация на партията са събрали подписка с призив Националният съвет на БСП да предприеме необходимите действия за налагане на наказание на председателя на Градския съвет на БСП-София и председател на групата на социалистите в Столичния общински съвет Калоян Паргов.

Като причина за това е посочено "участието на общински съветници на БСП-София в скандалната сделка за осветлението в столицата, разкрита от Борис Бонев, участието им в избора на председател на Общинския съвет на София от ГЕРБ, неглижирането на дейността на градската организация, както и фактът, че Градският съвет на БСП-София не заседава редовно и взима решенията еднолично".

- Практика на председателя на групата общински съветници от БСП София и зам.-председател на комисията по транспорт и пътна безопасност Калоян Паргов, е фиктивното му участие в заседания на цитираната комисия, разказват общинари.

- Включванията му по време на онлайн заседанията са тогава, когато основните точки са приети, а политиките на ГЕРБ – СДС и ВМРО в Столична община са минали с положително становище комисията.

- Участието на Калоян Паргов в тази комисия е до толкова, до колкото да се регистрира в протокола, воден от Карлос Контрера.

За последните 12-14 заседания на комисията се обсъдиха и приеха важни за София точки.

Сред тях:

- Повишаване цените на таксиметровия превоз в Столицата /съвносител Калоян Паргов/;

- Преустановяване експлоатацията на нощните автобусни линии №1, №2, №3 и №4 на територията на Столична община във връзка с удължената епидемична обстановка.

"Няма да толерираме зависимости в БСП. Всяко задкулисие и договорки с ГЕРБ за нас са недопустими. Борбата с корупцията е наш приоритет. Паргов участва в договорки в общинския съвет и прави БСП заложник на личните си и чужди интереси. Нееднократно с гласове на общински съветници на БСП той гарантира интересите на ГЕРБ. Многократно сме атакувани за позиции, които не отговарят на приетите от партията решения", са част от мотивите за налагането на тежките санкции срещу Паргов, изложени в писмото от членове на ГС на БСП до НС на партията.

 

Калоян Паргов е обвиняван още в:

- системно нарушение на Устава на БСП,

- фалшифициране на подписи на членове на ГС на БСП,

- непредоставяне на информация за заседание на ГС на БСП,

- въвеждане в заблуждение на членове на ГС на БСП.

- водене на политика, която противоречи на решения на органите на партията,

- прикриване на злоупотреби на ГЕРБ в столичната община,

което допринася за прогресивно спадащия авторитет на градската партийна организация, пише в писмото.

От БСП допълват, че инициаторите на подписката "призовават задкулисието в градската организация на партията да спре"."

https://epicenter.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.