СКЪПИ ЮНКЕР, ЗАЩО СИ СЪУЧАСТНИК НА БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ?

https://svobodnoslovo.eu/politika/skapi-yunker-zashto-si-sauchastnik-na-balgarskata-mafiya/23583 SvobodnoSlovo.eu
СКЪПИ ЮНКЕР, ЗАЩО СИ СЪУЧАСТНИК НА БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ?

Скъпи Юнкер,

Заради такива като теб има такива като Льо Пен и Фараж.

Ти си типичен представител на една тлъста, деморализирана и трудно подвижна „крава“. Която е объркана и не може да се справи нито с вътрешните си проблеми, нито да помогне за разрешаването на външни (което е критично важно, но не е това темата сега).

Ти си от онези лидери, които в историята са познати като забравените наследници на великите си предшественици. Примери има много. Общото между тях е, че загърбват истината в името на комфорта.

Та, скъпи Юнкер, хвалиш България като стар ухажор, който прави комплимент, за да се хареса, а не защото харесва.

Казваш, че тя е напреднала по всички показатели и Механизмът трябва да бъде премахнат. А за Шенген била по-готова и от Румъния.

Така отричаш или в най-добрия случай неглижираш очевидните факти: 1) България е първа по усещане за корупция в ЕС (а ние и другите европейските граждани знаем, че не е само усещане ); 2) на последно място по свобода на словото в ЕС и не само; 3) неизпълняваща препоръките на собствената ти комисия за 10-а поредна година; 4) държавата, в която председателят на Върховния съд казва, че „мафията си има държава“. И ти си добре запознат с това изказване.

Когато хвалиш един младеж, докато върши престъпление, то не просто деморализираш всички наоколо, а показваш, че самият ти си отдавна деморализиран.

Дали това се отразява на Европа като цяло. Бъди сигурен. Не Марин Льо Пен или Фараж, а политици като теб доближават ЕС до неговия бавен край или бързо маргинализиране. Льо Пен и Фараж са само амбулантни търговци, които се възползват от пазара, който отваряш за тях.

Всъщност, ако скоро не бъдат издигнати лидери, които повече се интересуват от правосъдието, отколкото от комфорта, този край ще дойде много по-скоро.(срещу което позволи ми да се боря, доколкото зависи от мен, като гражданин на съюза).

Пиша ти не от нихилизъм, не защото обичам да се жалвам колко е зле България. А защото фактите са такива – мафията си има държава и ти си съучастник не на българския народ, а на мафията.

Пиша ти и като напълно убеден привърженик на идеята за Обединена Европа.

С пожелание за бързо отлитане на мандата и пенсиониране в добро здраве,

Твой съгражданин,

Любомир

от Любомир Авджийски

Текстът е препубликуван от фейсбук страницата на автора. Заглавието и акцентите са на редакцията на „Терминал 3“.

Резултат с изображение за юнкер борисов

http://terminal3.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.