Слави Василев: Следващият премиер ще бъде Атанас Пеканов

https://svobodnoslovo.eu/politika/slavi-vasilev-sledvashtiyat-premier-shte-bade-atanas-pekanov/27004 SvobodnoSlovo.eu
Слави Василев: Следващият премиер ще бъде Атанас Пеканов

Следващият министър-председател няма да бъде Гълъб Донев, ще бъде Атанас Пеканов, коментира във „Фейсбук“ политологът Слави Василев, който беше главен експерт в екипа на президента Румен Радев по време на първия му мандат (2017–2018 г.). По думите му вицепремиерът от служебното правителство няма да бъде само министър-председател.

"Ще бъде, своевременно, и лидер на нова формация, която ще спечели едни последващи избори. Това ще изведе страната от настоящата политическа блокада", прогнозира бившият експерт на президента Радев.

Вижте цялия пост:

"Ето две прогнози от мен:

1) Войната в Украйна ще продължи по подобието на Ирано-иракската война, която продължи 8 години, от 1980 до 1988г., и не завърши с победител. Конфликтът изтощи двете враждуващи страни.

Впрочем проблемите за Садам започнаха след конфликта, когато реши, че трябва да завземе петролните полета на Кувейт. И също толкова впрочем България беше вероятно единствената държава, която продаваше оръжие и на Ирак, и на Иран, благодарение на гениалния ни министър на външната търговия - Христо Христов. Имах честта да познавам и него благодарение на баща ми.

Ключът към края на настоящата война е дали ще настъпи икономическа криза в САЩ, тоест в света, и помощта за Украйна ще секне.

Парадоксално излиза, че инономическата рецесия и инфлация могат пряко да повлияят за преждевремения край на войната, което ще отключи възстановителни процеси на световно ниво. А може и да отнеме време, ако икономиките на запада издържат. Може и в Русия да настъпи промяна, сценарият на атлантистите в България, но това ми се струва малко вероятно. Общо взето на където и да погледнеш, краткосрочно, е зле.

2) Следвашият министър-председател няма да бъде Гълъб Донев. Ще бъде Атанас Пеканов. И той няма да бъде само министър-председател, ще бъде, своевременно, и лидер на нова формация, която ще спечели едни последващи избори. Това ще изведе страната от настоящата политическа блокада".

frognews.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.