СРАМНА КОАЛИЦИОННА РАБОТА

https://svobodnoslovo.eu/politika/sramna-koalicionna-rabota/5488 SvobodnoSlovo.eu
СРАМНА КОАЛИЦИОННА РАБОТА

 

Правителството вече мина 45 дена. Преди няколко дена се чудих дали не е уместно да се направи помен. Но пък може и на 90-тия ден. Сто дни надали някой ще изтърпи ескалиращата простотия, наглост и некадърност.

В случая ще подчертая, че проблемът основно е химерата ПП, а не подпиращите ги партии. Това в Народното събрание си личи много ясно. БСП, макар и да имат кадри и все още някакъв смисъл, мълчат като партизани на разпит за гафовете на Кирил Петков и компания, защото знаят, че власт иначе скоро няма да видят. Интересно е, когато се изслушва Кирил Петков в парламента, как от БСП се изнизват засрамено от залата.

От ДБ също не са в тотален възторг от коалицията. От една страна, са политически другарчета с омразната им БСП, а от друга - и те трябва да понасят тежката некомпетентност и откровена простотия на другарчетата от ПП, които често в залата се държат като пуснати на свобода май...унки. Дори няколко пъти блъскаха по банките и скачаха, което предизвика изумление у нормалните хора в залата и определено притеснение тия откъде са ги хванали.

Най-сложно е положението на ИТН. Изобщо не съм фен на Станислав Трифонов, но пък сред депутатите им има доста смислени и мислещи хора. Които се чувстват доста неудобно при всяка една изцепка на другарчетата от ПП и в частност на Кирил Петков. Определено се вижда напрежение в коалицията.

Христо Иванов споменал, че може да има предсрочни избори. Аз го казвам. Вероятно около Великден, на някоя партия от коалицията няма да й издържат нервите да търпи всемирната простотия и наглост на ПП. Сбирщайнът на американското посолство дотолкова показва некомпетентност, арогантност и шуробаджанащина, че всяка по-дълга коалиция с тях ще занули подкрепящите ги партии.

На практика този парламент за два месеца не свърши нищо съществено. Караме се за зеления сертификат и колко членове да има КЕВР и комисиите, тоест - разпределяне на постове. Нивото на възпитание дори няма да коментирам. Но пък е притеснително наличието на хора със сериозни ментални и психически проблеми там, както и на употребяващи субстанции. Отново от ПП. Американска и либерална работа, която ние, простите Ганьовци, не можем да оценим по достойнство.

И всичко това съчетано с правителство, което определено не знае какво да прави, освен да усвоява пари и да си нарежда роднините на важни постове и премиер, който дори не говори смислен български език. Гафовете с Македония, проамериканската позиция за напрежението Русия-САЩ, високите сметки за ток и неадекватните мерки, притискането на бизнеса и продължаване на натиска за ваксиниране, съсипването на икономиката,, са едни от проблемите. Законодателната безпомощност също!

Така, че, колеги, народе, изборният маратон скоро ще продължи.

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.